Bottenkampen
Foto: Jimmy Palm, Per Wiklund och AC.Kårhag
SSL

Bottenkampen i damernas SSL

ANNONS

Karlstad siktade på slutspel men riskerar nu att åka ur Svenska Superligan efter en rejäl missräkning.

Med fem omgångar kvar att spela av damernas SSL är det tre lag som slåss i botten för sin existens men det är bara ett av lagen som kommer greja nytt kontrakt.

12. Lund 15p

-------------------

13. Karlstad 14p

14. Jönköping 12p

Lund och Karlstad har spelat en match mindre och det är tänkt att deras hängmatch ska spelas imorgon men det är osäkert just nu om den kommer att bli av på grund av Coronasmitta i Karlstads herrlag. Så både Karlstad och Lund kommer möta varandra två gånger dessutom kommer även Jönköping möta de båda lagen under slutspurten.

Att Karlstad är indragna i bottenkampen är en stor missräkning då de hade som mål inför säsongen att gå till slutspel.   

- Vi har blandat och gett en hel del mellan bra och sämre prestationer under hela säsongen. Så klart är vi inte nöjda med det vi presterat och vi vill inte ligga där vi ligger. Men nu är läget som det är och då är det bara att gilla det och ta tag i det, säger kapten Linnea Juhlin till Innebandymagazinet.

Hur har det blivit så här?

- Vi ändrade spelsystem inför säsongen och det har inte satt sig. Vi trodde på systemet väldigt mycket men utfallet blev inte som vi önskade och vi har varit lite väl tålmodiga med systemet och hoppades att det skulle lossna till slut. Vi skulle nog ändrat det lite tidigare än vad vi gjorde.

 

Med tanke på att alla lagen möter varandra i slutet men att Karlstad och Lund har dubbelmöte kvar så har de bägge allt i egna händer medan Jönköping måste förlita sig på andra resultat.

- Jag tycker det är en fördel att ha två matcher mot Lund kvar, framför allt om vi vinner, haha. Det är klart att det är kul att spela matcher som betyder något. Det är många lag som har haft problem med Lund och de har en spelstil som ingen annan har. Det är bara Thorengruppen som lyckats att köra över dem annars har de spelat väldigt jämna matcher så det kommer bli en utmaning att möta dem men samtidigt inspirerande att få spela sådana matcher.

Hur många poäng tror du att ni måste ta till för att klara er kvar?

- Jag tror att det kommer krävas tre vinster på de sex sista matcherna för att vi ska klara oss kvar. Det gäller att se till och vinna de rätta matcherna som är kvar. Lund, Jönköping och Nacka är tre matcher som vi behöver vinna. Gör vi bra prestationer i rätt matcher så kommer vi fixa nytt kontrakt. Självklart måste vi spela bra i alla matcher som är kvar men det kommer vara extra viktigt mot dem.

Och hur ska ni greja tre segrar mot dem?

- Vi har stor kapacitet i laget och ser man på vad vi presterat på slutet så börjar vi även få ut det på planen. Vi slog Pixbo och vi var nära att vinna över Thoren. Så vi har börjat hitta rätt nu när vi vridit på några detaljer och dessutom har vi en större rutin än vad de två andra i botten har så därför tror jag att vi kommer klara oss.

Vad skulle det betyda för Karlstad om ni åkte ner i Allsvenskan?

- Det vore skittråkigt såklart och i Allsvenskan vill varken klubben, spelare eller ledare vara. Det är tankar som vi inte vill fundera på överhuvudtaget.

Karlstads spelschema:  Lund(h och b), Mora(h), Jönköping(b), Sirius(h), Nacka(h)

Lunds spelschema: Karlstad(b och h), Täby(h), Pixbo(b), Jönköping(h), Falun(b)

Jönköpings spelschema: Falun(b), Karlstad(h), Lund(b), Endre(h), Malmö(b)



TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Matchrapporter: Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Målfest för Rönnby IBK hemma mot IBK Lund Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann

Den här artikeln handlar om: