Genombrottsmannen
Filip Samuelsson har fått sitt stora genombrott i SSL den här säsongen.
Foto: Adam Troy
Superligan

Linköpings nya storback ska föra traditionen vidare

ANNONS

Filip Samuelsson har växt ut till en av Linköpings nyckelspelare den här säsongen.

Anton Karlsson, Tobias Gustavsson, Martin Hovlund och Oscar Hovlund. Listan över storbackar som Linköping har fått fram sedan debutsäsongen i SSL 2009 kan göras lång - och ser den här säsongen ut att behöva utökas med ytterligare ett namn: Filip Samuelsson. 

20-åringen, som är fostrade i klubben, har den här säsongen växt ut till att bli en av Östgötarnas verkliga nyckelspelare - och har sedan David Gillek tog över som huvudtränare fått ännu större utrymme. 

Efter helgens seger borta mot Växjö, där Samuelsson och hans femma, med backpartnern Oskar Hovlund, Simon Palmén, Oskar Seth och Martin Karlsson stod kvintetten för ännu en toppinsats och hyllades av Gillek efter matchen: 

– De är klasser bättre än deras förstafemma. Vi har en hel femma som är riktigt bra medan de är beroende av en eller två spelare i sin. Vår femma ska vara ledare och de tar det ansvaret. Jag hoppas de kan fortsätta på samma sätt framöver, sa Gillek till Innebandymagazinet efter matchen. 

Samuelsson själv berättar att han trivs ypperligt med förtroendet - och hyllar sin omgivning. 

– Det är väldigt enkelt att spela med dem. Det är fyra riktigt grymma innebandyspelare som jag är väldigt glad att få spela med. Jag har lärt mig jättemycket av dem - och inte minst av "Ogge" (Oskar Hovlund). Han har hjälpt mig jättemycket sedan jag kom upp i A-laget. 

Vad är det som gör att ni fungerar så bra ihop som enhet? 

– Vi kompletterar varandra sjukt bra och har fått ett jäkla stäm i femman helt enkelt. Det är otroligt kul att spela innebandy för stunden och segern mot Växjö gav extra energi inför de sista omgångarna. Det är precis den typen av matchbilder, där det hettar till och blir fysiskt, som vi vill ha. Då vet vi om att vi är som bäst, säger Samuelsson och ger sin syn på slutspelskampen, som med fem matcher kvar av grundserien ser ut att bli högdramatisk. 

– Vi kommer in med ett gott självförtroende efter de senaste segrarna mot Dalen och Växjö - och har fått upp en fin slutspelskänsla redan nu - och kollar man på vårt spelschema, där alla lag antingen är klara för slutspel eller slåss om en plats i slutspelet, så lär matcherna se ut så hela vägen in. 

Vad talar för er att ni når slutspel? 

– Det är många faktorer som talar till vår fördel. Formen inte minst - och att vi trivs mot den typen av lag som väntar nu. Utöver det har vi gott om vinnarskallar i truppen som blir bättre ju längre säsongen lider. Jag tror stenhårt på oss. 


TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen

Den här artikeln handlar om: