Fredagens gävlederby kan komma att skjutas upp
Foto: Mats Ragnarsson/Magnus C Lydahl
Allsvenskan norra

Gävlederbyt i fara - kan skjutas upp

ANNONS

"Känns högst osannolikt att det skulle bli nåt derby".

De båda Gävleklubbarna, IK Sätra och Gävle GIK, har båda upplevt en motig säsong i norra allsvenskan - och parkerar under nedflyttningsstrecket när bara fyra respektive fem matcher återstår av serien. 

På fredag möts klubbarna i en på förhand rafflande derbymatch som kan komma att avgöra klubbarnas öde. Om matchen nu blir av vill säga. Gävle, som tvingades ställa in helgens bottenmöte med Täby, har bekräftade smittfall i truppen vilket gör att fredagens tilltänkta derbymatch kan komma att skjutas upp. 

– Som läget är just nu planerar vi att spela. Vi hoppas att det stannar vid tre spelare, de jobbar på samma arbetsplats där det brutit ut nåt slags kluster. Men allt hänger förstås på hur det utvecklar sig under måndagen och tisdagen - skulle vi få fler fall blir det ju ingen match, säger Gävles lagledare Håkan Gavlén till Gefle Dagblad, och fortsätter: 

– Om något skulle hända i något lag i de två sista omgångarna så tillåts inga matcher skjutas upp. Då är det walk over som gäller. 

Sätras tränare, Per-Erik Jansson, tror inte att derbyt kommer att kunna genomföras som planerat: 

– Det känns väl högst osannolikt att det skulle bli nåt derby på fredag när dom har bekräftad smitta i truppen nu. Men vi ska ha mejlkontakt under början av veckan här, så får vi se hur det utvecklar sig. 



TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Efter sex förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Gävle GIK Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: