Storvreta-Höllviken 8-7 sd
Det var bistra miner i både Höllviken och Storvreta efter matchen.
Foto: Bosse Grängsjö och Per Wiklund
Superligan

Hyllar motståndarna efter poängtappet: "Offrar sig hänsynslöst"

ANNONS

Höllviken skrällde och tog en poäng mot Storvreta på bortaplan.

Det var nog få som hade tippat att bottenlaget Höllviken skulle leda med 7-4 efter två spelade perioder borta mot serieledande Storvreta, men så var faktiskt fallet. Skåningarna såg ut att gå mot en skrällseger och tre ytterst välbehövliga poäng, men Storvreta kom i kapp och kunde vinna efter sudden med 8-7.

Innebandymagazinet frågade Oscar Lundin om det var glädje över två vunna poäng eller bittert över att inte ha tagit tre:

- Det är väl den här härliga mixen kanske. Sett över prestationen över 60 minuter så tar vi två poäng. Sen är det synd att vi inte lyckas möta upp våra motståndare sett till arbetsinsats och disciplin. De får göra för många mål i lägen där vi egentligen ska ha kontroll och vara samlade. Vi är inte tillräckligt disciplinerade för att ligga rätt vilket sätter oss i ett jobbigt läge, minst sagt, säger Lundin efter matchen.

- Det är svårt att säga vad det beror på. Vi hade samma problematik nere i Höllviken (vinst 10-7) också. De har hittat ett sätt att antingen vagga in oss i en falsk trygghet eller ett sätt att skapa målchanser på oss. Nu direkt efter matchen tycker jag att de får göra många mål på situationer där vi egentligen är på plats, och har gjort själva arbetet med fötterna och benen, men att vi med huvudena inte ser till att ligga helt rätt eller ser till att vara påslagna när bollen kommer in i sin egna yta/zon. 

Sen är tredjeperioden återigen ganska så bra. Då tryckte vi på gasen och spelade väldigt framåtlutat vilket passade bättre i den här fighten. Vi kunde lika gärna fått med oss tre poäng så som det såg ut till slut. Men över 60 minuter är två poäng okej.

Storvreta släppte in första målet i matchen för tredje gången på de fyra senaste matcherna, men det är inget som oroar Lundin särskilt mycket.

Vi gör inget annorlunda inför de matcherna när vi börjar bra eller inte börjar bra. Jag känner också att vi tar kontroll på matcherna på annat sätt från start under slutet av grundserien. Att vi är starkare på bollen och framförallt att vi direkt visar disciplin i våran försvarszon. Hittar vi rätt där så kommer det bli väldigt bra!

Vad tycker du annars om Höllvikens insats och deras chanser till att klara sig kvar?

- Det är alltid svårt att prata effektivitet, men de har varit effektiva bägge matcherna mot oss. De offrar sig hänsynslöst runt sin målvakt (Jan Eckhardt) idag. Sen har de delar av sitt lag som är skickliga på att ha tålamod med bollen och kan skapa oreda. De har vissa aspekter i sitt spel som är SSL-mässiga men vad det räcker till, det utlåter jag till dig och andra att tycka om (skratt).


Podcast avsnitt 22: Andreas Stefansson

Pixbo Wallenstams målkung gästar Innebandymagazinets podcast

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: