#ibsilly
Vilken klubb lyckas landa stjärnparet till nästa säsong?
Foto: Albin Skur / FBC Kalmarsund och Magnus C Lydahl
Superligan

Stjärnbacken om sin framtid: "Inte tagit något beslut"

ANNONS

En av Sveriges mest jagade backar berättar om sina framtidsplaner.

Landslagsbacken Emil Nilsen har varit en ryktenas man den sista tiden. Jönköpingsstjärnans kontrakt går ut efter säsongen och de flesta SSL-klubbarna har visat intresse för hans tjänster. Både Kalmarsund och Falun har gått ut med att de är intresserade av 22-åringen men enligt Kalmarsunds sportchef har Nilsen valt att tacka nej. Enligt Sportexpressen så ska Nilsen ha bestämt sig för Falun, något som Nilsen inte ville bekräfta här de pratade med honom.

När Innebandymagazinet pratade med honom efter ödesmatchen mot Höllviken som Jönköping förlorade, vilket med allra största sannolikhet betyder att säsongen tar slut för Jönköping om fem omgångar, så sa Nilsen så här om sin framtid: 

- Jag ska spela klart kontraktet med Jönköping och det har jag fullt fokus på nu. Efter det ska jag sätta mig ner och fundera över framtiden. Jag har inte tagit något beslut än alls om framtiden, säger han till Innebandymagazinet.

Med största sannolikhet missar ni slutspelet efter förlusten mot Höllviken om det inte sker ett mirakel så som att ni vinner era fem sista matcher samtidigt som Pixbo förlorar sina sex matcher och Helsingborg sina fem. Är ett missat slutspel något som påverkar ditt framtida val? 

- Nej, det har inte med det att göra. Det jag lägger fokus på är vad som kommer få mig att drivas till att utvecklas personligen och ta nästa steg. Jag har inte kommit in i de tankarna än och Jönköping betyder väldigt mycket för mig både som stad och förening. Så ett missat slutspel är inget som kommer påverka mitt beslut på det sättet.

Men den hårdföre backen är inte ensam om beslutet utan hans sambo Moa Jakobsson som är forwardsstjärna i damlaget som också har ett utgående kontrakt ska säga sitt om framtiden. 

- Det är väl som i alla andra hushåll att det är hon som bestämmer, haha. Nä då, det är klart att vi pratar om det här och vi ska ta ett beslut som passar oss båda. Vi ska göra ett val där båda kan känna sig nöjda med livssituationen och där helheten är bra.

Båda två är inne på sin bästa säsong i karriären och något som talar för att det skulle bli en flytt från Jönköping är att damlaget för närvarande ligger sist i tabellen och är på väg att åka ur SSL. Så Jakobsson kanske inte är så sugen på att spela i Allsvenskan om det skulle bli så. Men en sak är i alla fall säker och det är att båda Emil och Moa kommer bo i samma stad nästa säsong och då finns det ju ett par olika alternativ där båda kan spela i SSL, bland annat Falun.

- Vi har bott ihop i över fyra år och det har vi tänkt att fortsätta att göra. Det blir inget distansförhållande utan vi kommer hålla ihop. 


TV: Stjärnan om hemlighetsfulla telefonsamtalet

Andreas Stefansson ångrade sitt beslut: "Blev ledsen" - "Fan, vad har jag gjort nu?"

Matchrapporter: Storvreta vann och avgjorde matchserien 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK

Den här artikeln handlar om: