Superligan

Karlstadbacken om det oväntade förtroendet: "Vågade göra grejer"

ANNONS

Karlstadsjunioren har tagit en framträdande roll i debutsäsongen i världens bästa liga.

Karlstad har inte rosat marknaden den här säsongen men tog faktiskt två poäng mot topplaget Pixbo i söndags. Matchens lirare då blev hemmabacken Emma Nordsäter.

– Ja precis, det var roligt, få lite självförtroende där också. Att fler tycker man är bra liksom, säger Nordsäter till Innebandymagazinet. 

Karlstad matchade mycket på två backpar mot Pixbo, något man inte gjort på ett tag.

– I början körde vi på tre backpar där, men sen gick vi över till två, i slutet på första halvan och sen körde vi i början på den här (halvan) tre backpar och nu var det första matchen på två backpar igen då i söndags.

– Man kan säga att det är bättre med två för att man kommer in i det bättre. Men det blir lite ovant när man har kört på tre backpar tidigare, förklarar Emma Nordsäter.

19-åringen gör sin första säsong i SSL och kommer faktiskt direkt från division I (dock en säsong i Allsvenskan för tre år sedan).

– Ja precis, det är det ju. I Karlstad också, jag har spelat i Hagfors tidigare, så ja, det är väldigt häftigt faktiskt. 

Backen menar att det höga förtroendet inte var något hon hade räknat med i sin debutsäsong.

– Jag hade ju nästan siktat in mig att det här skulle bli en lärorik säsong och att jag skulle lära mig mycket och se hur andra gör. Det blev en vändning där direkt, jag fick väldigt mycket förtroende och fick speltid och det stärkte mig. Jag vågade göra fel, jag vågade göra grejer och det såg väl tränarna, att man vågade liksom, säger Emma Nordsäter

Ja, för man hade kanske väntat sig att det skulle vara ett hopp mellan division I och SSL?

– Ja, det blev ett väldigt hopp där. Men det var svårt i början där. Man försökte ju, det såg väl kanske tränarna att man ville. Till slut släppte det, det var lite svårt i början. Man fick mindre tid på sig och var tvungen att ta snabbare beslut men man kom in i det eftersom man fick så mycket speltid. 

Karlstad ligger som sagt tufft till i serien och skalpen mot Pixbo till trots ligger laget fortfarande på nedflyttningsplats.

– Det har varit en lite tuff säsong sådär, men eftersom det är min första säsong har det blivit att man kanske inte har något att jämföra med, så man har bara kunnat köra på och tagit in det som har kommit nu, säger Nordsäter, angående att laget har bytt en del spelare och spelsystem jämfört med förra året.

Laget som ligger ovanför Karlstad är Lund. De har samma poäng men bättre målskillnad och vad det verkar så är det dessa lag som gör upp om sista platsen i SSL.

– Vi har två matcher kvar mot dem, så de är viktiga dem, verkligen. Det är inte mest fokus på dem, alla matcher är viktiga, men det är vi två som krigar där nere.

Till helgen väntar serieledarna Thorengruppen. Styrkt av segern mot Pixbo ser inte Nordsäter det som en omöjlig uppgift heller.

– Vi får kriga på helt enkelt, som vi gjorde nu till helgen. Vi tror på oss själva, nu har vi vänt det här. Nu har vi haft några förluster men nu har vi vänt detta så nu tar vi bara nya tag och kör på, säger Emma Nordsäter.

Avsaknaden av publik verkar verkligen ha lämnat ett avtryck på spelarna den här säsongen, på flera sätt. Karlstad har hemmaplansfördel i helgens match men på frågan om det verkligen är en hemmaplansfördel när det inte är någon publik svarar Nordsäter följande:

– Man påverkas väldigt mycket när bara en liten människa sitter där och klappar kanske eller någonting, då är det verkligen så, man får verkligen energi. För nu har det varit några stycken som har kikat in ibland och klappat och då får man verkligen extra energi och när man hör någon ropa får man också extra energi.

Hon avslutar:

– Man har ju liksom kommit från division I, det är inte jättemycket publik där så man är lite van så (skratt). Det är nästan lite gött att det inte varit nån publik så man känner press liksom (skratt).


Matchrapporter: Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Endre slutspelsklart efter seger mot Karlstad Linnéa Wallgren tvåmålsskytt för Karlstad i segern mot Lockerud/Mariestad Efterlängtad seger för Karlstad – steg åt rätt håll mot Kais Mora

Den här artikeln handlar om: