Eftersnack
Foto: Andreas Joakimson
SSL

Jönköping slarvade bort sista chansen att gå till slutspel

ANNONS

Smålänningarnas landslagsstjärna sågar gårdagens prestation längs fotknölarna.

Igår spelades det en ödesmatch både för hemmalaget Jönköping och Höllviken. Skulle Jönköping ha en chans att gå till slutspel var man tvungna att vinna och skulle Höllviken ha en rimlig chans att klara sig kvar i Superligan behövde de också vinna. 

Matchen bjöd inte på mycket skönspel utan det krävdes nog en entusiast av kryss, ringar och pilar för att uppskatta det som de båda lagen bjöd på. När krutröken lagt sig så stod Höllviken som vinner med 4-2. Ett resultat som fick Jönköpings backstjärna Emil Nilsen att plocka fram motorsågen och köra ett rejält pass längs fotknölarna.  

- Vi spela helt under isen och vi gjorde en icke godkänd insats. Det var rent ut sagt en totalt katastrofal insats av oss, säger han till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Men man får ge Höllviken en eloge som tar tre poäng när de behövde det som bäst. Även om de var ute och svingade inför matchen att de skulle spela med högt bolltempo. I stället var det fruktansvärt dåligt tempo och liknade mer än schackmatch än en innebandymatch. Det var en väldigt medioker match som vi borde vunnit om vi bara haft huvudena med oss. Men jag ska inte ta från Höllviken något utan det var en katastrofalt dålig insats av alla i vårt lag. 

Hur kan det bli så här när det var en sådan viktig match för er del?  

- De spelade för sin överlevnad samtidigt som vi spelade för att greppa sista chansen för att få spela slutspel. Det känns som vi stod på hälarna från början och att det sedan hängde i i 60 minuter. Tydligen var det mer motiverande att spela för sin överlevnad än att spela om en slutspelsplats. 

Backstjärnan var dock väldigt nära att bli poängräddare men hans skott i slutsekunderna tog i ribban och flög iväg precis som Jönköpings chanser att gå till slutspel.  

- Det är klart att den gärna hade fått gå ribba in istället men det är inte det jag grämer mig mest för. Vi skulle ha gett oss chansen innan dess och det är vi som ska spela 5 mot 6 när det är en minut kvar och inte tvärtom.

Det ska dock sägas att chansen finns fortfarande kvar teoretiskt för Jönköping att gå till slutspel men det ska oerhört mycket till. Först måste Jönköping minst ta 12 poäng av 15 möjliga de sista fem matcherna samtidigt som både Pixbo och Helsingborg förlorar sina kvarvarande matcher. Skulle Pixbo dessutom vinna sin hängmatch så måste Jönköping minst ta 13 poäng samtidigt som Pixbo och Helsingborg förlorar sina fem sista matcher. Något som Nilsen håller med ser omöjligt ut men tillägger att hoppet är det sista som överger en. 

- Vi har torskat tre raka matcher inom loppet av en vecka så det ser inte så ljust ut. Det är elva poäng att ta in när det är 15 poäng kvar att spela om. Visst det kan bli lite nerv om Helsingborg och Pixbo börjar förlora lite och vi möter Pixbo i helgen. Vi ska ha ett snack efter träningen idag och bryta ner och komma igen. Det finns en lite chans kvar men vi har det inte i egna händer så vi måste se till att göra allt vi kan för att greppa det sista lilla halmstrået.


TV: Stjärnan om hemlighetsfulla telefonsamtalet

Andreas Stefansson ångrade sitt beslut: "Blev ledsen" - "Fan, vad har jag gjort nu?"

Matchrapporter: JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust JIK vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Storvreta

Den här artikeln handlar om: