#Ibsilly
David Gillek gör sin första säsong som huvudtränare för Linköping.
Foto: Adam Troy
Superligan

David Gillek har gjort sitt val - här tränar han nästa säsong

ANNONS

"Velat försäkra mig om att allt blir tydligt med vilken satsning klubben vill göra"

Sedan slutet av november har David Gillek haft ansvaret som huvudtränare för Linköping. Hans facit? Sex segrar på nio matcher - och en sjundeplats i SSL-tabellen - fyra före Pixbo som parkerar precis utanför slutspelsplats. 

Nu står det klart att 38-åringen, vars kontrakt gick ut efter säsongen, har kommit överrens om en förlängning med Östgötarna. 

– Det känns mycket bra att det nu är klart med ett nytt kontrakt. Jag har haft en dialog under längre tid med både Fredriksson (Johan Fredriksson, Sportchef) och Anders (Anders Lindström, ordförande) om min framtid men nu på slutet har det blivit än mer aktuellt att få till ett kontrakt. Båda parter har velat få till denna förlängning men för egen del har jag velat försäkra mig om att allt blir tydligt med vilken satsning klubben vill göra och att mitt uppdrag blir tydligt. Men nu har vi landat detta och det är skönt att få vara med på Linköping resa framöver, säger David Gillek i ett pressmeddelande. 

Han fortsätter: 

– Truppen vi har just nu tycker jag har en väldigt bra mix av yngre och äldre spelare samt både spelare med lokal anknytning och flera utländska spelare, så det känns bra. Men ska vi lyfta in spelare framöver så är det framförallt spelare som har någon spetskompetens vi saknar i dag. Men generellt gäller att det ska vara killar som passar för vår spelidé, vara vältränade för att orka spela den innebandy vi vill stå för med hög intensitet. Inställningen till innebandyn är också oerhört viktig. Det måste ha en hög målsättning med sin innebandy helt enkelt.

Linköpings sportchef, Johan Fredriksson, säger följande om Gilleks kontraktsförlängning: 

 Vi är mycket nöjda med det David har gjort i klubben och med SSL laget så här långt. Så det känns väldigt bra att vi nu skrivit på nytt kontrakt och han bygger vidare på det han dragit igång. Det ska bli roligt att följa honom och laget nu när han får ensamt huvudansvar kommande säsonger, säger lagets Sportchef Johan Fredriksson.



TV: "Blivit farligt senaste tiden"

SSL-forwarden Andreas Stefansson om farliga utvecklingen i svensk innebandy: "Alla ska stöpas i samma form"

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen

Den här artikeln handlar om: