Onsdagens SSL
Foto: Per Wiklund
Superligan

Falun erkänner sig besegrade och att Storvreta är Sveriges bästa lag - "Just nu så är de det "

ANNONS

Trots tio raka vinster och en fyra år lång svit orkade inte Falun stå emot Storvreta när de spände musklerna i tredje.

2010-talets två största giganter möttes ikväll för andra gången den här säsongen och det var Storvreta som tog kommandot direkt och tog ledningen tre gånger om med 1-0, 2,1 och 3-2 innan de två första perioderna var över.

- Det var en tight match i halva matchen men sedan fick de ett par psykologiska mål som blev jobbiga för oss. Vi hittade inte rätt i anfallsspelet och de vann närkamperna och då blev det för jobbigt för oss, summerade Falutränaren Thomas Brottman matchen för Innebandymagazinet.

Falun kom till matchen med tio raka segrar och en lång svit av hemmasegrar över just Storvreta. Faktum är att Falun vunnit de sju senaste fighterna på hemmaplan och det var exakt fyra år sedan så när som på en dag som Storvreta besegrade Falun i deras hemmaborg. Idag föll avgörandet i tredje perioden då Storvreta ökade takten och drog ifrån till 6-3 innan Falun reducerade i slutsekunderna.  

- Det blev en rättvis seger till slut. Deras försvarsspel vann över vårt anfallsspel ganska så markant idag.

Med sex omgångar kvar att spela leder nu Storvreta serien på 50 poäng följt av Kalmarsund på 45 och Falun på 43. Sju poäng kan bli svårt att ta i kapp för Falun men enligt Brottman så bryr man sig inte om om man vinner serien eller inte.   

- Vi har inte pratat om att vinna serien utan det är en kamp just nu om de tre första platserna och det spelar ingen större roll för mig vilken vi tar. Det handlar mer om att hitta rätt känsla och ett vägvinnande spel inför slutspelet. Det är det som vi håller på att leta efter just nu och vi känner ingen som helst stress.

Hur viktigt är det att komma på en andra plats och slippa möta Storvreta i en semifinal redan om de behåller serieledningen över mållinjen?

- Vi är inte rädda för att möta dem och skulle det bli i en semi så blir det det och skulle det bli i en final så blir det det.

Möter ni dem helst i en semifinalserie i bäst av sju matcher eller i en enda avgörande final?

- Det är egentligen sak samma men som upplägget ser ut så är det kanske mer rättvist att möta dem i en semi. Drömmen är ju bäst av sju i en final men så ser det ju inte ut. Det spelar ingen roll egentligen. I en final kan man vinna guld och i en semi kan man bara vinna en finalplats. Så det är fifty fifty skulle jag säga och oavsett om vi möts i semi eller final så kommer det bli årets match.

Storvreta leder som sagt serien, är det de som är Sveriges bästa lag?

- Just nu så är de det och det hävda jag även förra året när vi låg där uppe. En tabell ljuger aldrig och Storvreta är bäst för stunden.


TV: Stjärnan om hemlighetsfulla telefonsamtalet

Andreas Stefansson ångrade sitt beslut: "Blev ledsen" - "Fan, vad har jag gjort nu?"

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Växjö tog sista chansen mot Storvretas Pixbo tog ny seger mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: