Malmö-Karlstad 8-4
Malmö är nu närmare SSL-kvalet än nedflyttningstrecket.
Foto: Peter Lindblad
Allsvenskan södra

Så besegrade Malmö serieledarna: "Sjuk laginsats"

ANNONS

Malmö stod för en riktig knall när man besegrade Karlstad med 8-4 under tisdagskvällen.

Det verkar vara skrällarnas afton i svensk innebandy. Team Thorengruppen besegrade överraskande Kalmarsund efter sudden. Cirka 30 minuter senare hade Malmö, nia i Allsvenskan södra inför matchen, tagit tre poäng på hemmaplan mot serieledande Karlstad efter en 8-4-seger.

Tränare Jörgen Hansen menade på att det var en klassisk botten-mot-toppen matchbild som den här gången vägde över i fördel till hans manskap.

- Är man villig att använda Karlstads bästa sidor emot dem så är det möjligt och vi är starka hemma. Med det menar jag att man är fullt närvarande i 60 minuter, i varenda skottäck och linje – inte ge dem en enda centimeter, då blir man straffade direkt, säger han till Innebandymagazinet kort efter slutsignalen.

- De blev lite desperata och långa och när vi käkar skott och vinner boll får vi omställningsspel som ger oss tillräckligt många chanser för att vinna matcher. Det var en sjuk stark laginsats av alla grabbarna och det går inte att snacka bort att Karlstad är ett jättebra lag.

Skulle du säga att det var en rättvis seger?

- Frågar du Karlstad är det inte det. Vi fokuserar på det vi är bäst på och försvarar vårat eget mål och sätter våra omställningar, vilket är fullt rimligt och exakt den matchplan vi ska göra, som nykomlingar och där vi är i tabellen, mot seriens bästa lag. De tycker säkert inte att det är rättvist men vi tycker det. Vi ville ha den här matchplanen och hade tittat på många klipp på hur Karlstad rör sig i anfallszonen och så vidare.

Ibland kan bottenlag nästan ha enklare mot topplag. Känner du att ni är ett sådant lag?

- Du har helt rätt i vad du säger. Det är exakt så vi får göra, att ligga bra i försvarsspelet och få till omställningarna. Vi mötte Onyx (jumbon, vinst 6-2) senast och det blev en annorlunda match där vi fick kontra, men mot Åby senast (nästjumbon, vinst 4-3 efter sudden) så stod det vägde lite mer, för där är det inte självklart vilket lag som har vilka roller.

Malmö åkte ur Allsvenskan 2018/19 men gick upp lika snabbt igen och är alltså nykomlingar i årets serie.

- Vi har gjort en stark säsong på det sättet. När vi åkte ut sist så inledde vi jättebra första halvan av säsongen men började torska mot lagen under. Då var vi tvungna att ta ännu fler ”skrällvinster” för att hålla oss kvar och det räckte in den här gången. I år har vi gjort det rätt där vi vunnit mot lagen under oss förutom mot Onyx på bortaplan. Den var vi inte nöjda med.

Ni har tre raka segrar nu – vad är det som har lossnat?

- Malmös spel är att spela bra, kompakt och följsamt i sitt försvarsspel och i första halvan var vi inte riktigt där. Sen har vi fått in spelare också: Philip Sannum kom tillbaka efter jul efter sitt diskbråck. Kim Clemedtson kom också tillbaka efter skada och så fick vi in Axel Rasmussen och Simon Lindblad från Höllviken. Vi har fått en bredare trupp vilket gör att vi fått en helt annat träningsmiljö med högre tempo. 

Segern innebär att Malmö nu har nio poäng ner till strecket med en match mer spelad än tian Åstorp/Kvidinge. Till kvalet har man dock bara sju poäng upp nu, så frågan är om det är dags att ändra målsättning?

- Nej, verkligen inte. Vi är nykomlingar och ska få till ett nytt kontrakt. Det är det enda vi fokuserar på. Vi har nio poäng ner till strecket och känner att det är jäkligt skönt med de förutsättningarna!


TV: "Blivit farligt senaste tiden"

SSL-forwarden Andreas Stefansson om farliga utvecklingen i svensk innebandy: "Alla ska stöpas i samma form"

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien Gransholm vann stort senast – nu tog Malmö FBC revansch IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK

Den här artikeln handlar om: