Foto: Privat
Internationellt

Bruno Lundberg klar som tränare i USA i sommar

ANNONS

Första NAFL-mästerskapet ska genomföras i sommar. En svensk tränarprofil är nu klar för ett av lagen som siktar på att vinna den första titeln.

Fresno Force är ett av de amerikanska lagen som siktar högt. De har sedan en tid tillbaka arbetat på att skapa ett lag som kan utmana om titeln 2021. Nu har de gjort klart med den rutinerade svenska tränaren Bruno Lundberg.

- Det ska bli riktigt kul. Jag kommer vara i USA i 6-7 veckor som det ser ut nu. Jag brukar åka till USA varje år för att titta på ishockey. Att få åka dit och syssla med innebandy kommer bli ett äventyr. Jag förstår såklart att det är en annan typ av innebandy. Jag har spelat i Sverige, Schweiz och Norge. Nu får jag testa att vara tränare i USA kan nästan inte bli bättre, säger Bruno Lundberg till Innebandymagazinet.

Turneringen kommer avgöras mitt under sommaren om covid-19 inte sätter stopp för mästerskapet 2021.

- Jag kommer vara utbildare och tränare samtidigt. Det är ett hedersuppdrag att få sätta tänderna i det här. Får bara hoppas att covid-19 inte stoppar detta. På plats i USA så kommer allt klarna tror jag om laget jag ska jobba med och vilka som motståndare vi kommer att ställas emot.


TV: "Blivit farligt senaste tiden"

SSL-forwarden Andreas Stefansson om farliga utvecklingen i svensk innebandy: "Alla ska stöpas i samma form"

Den här artikeln handlar om: