Drömcomebacken
Sofia Joelsson var tillbaka på innebandyplanen i matchen mot Nacka - efter ett års skadefrånvaro
Foto: Per Wiklund
Superligan

Joelsson tillbaka som målskytt - ett år efter korsbandsskadan

ANNONS

"Kändes lite nervöst innan matchen"

16 februari i fjol - nästan på dagen ett år sedan - var olyckan framme för Sofia Joelsson, som drog av korsbandet i knät hemma mot Endre. 

I dag var Thorengruppenforwarden tillbaka i laget - och det skulle inte dröja mer än knappa 15 minuter innan landslagsspelaren skulle hitta rätt. Ett mål som betydde 4-0 för serieledarna. 

– Det var otroligt skönt att vara tillbaka på planen. Nu har jag tränat fullt ut med laget i två-tre veckor, men det är en helt annan sak att faktiskt spela match. Och att dessutom få göra mål direkt - det var en stor lättnad, säger 24-åringen till Innebandymagazinet, strax efter 10-3-segern hemma mot tiondeplacerade Nacka Wallenstam. 

– Det känns som att vi hade bra kontroll på dem hela matchen och samtliga femmor såg bra ut, säger Joelsson, som fick följa period två och tre från sidan. 

– Vi hade kommit överens om det innan matchen - och precis som med träningen blir det en upptrappning i matchspelet också. Just nu känns det mest skönt att ha comebacken avklarad. 

Första matchen på närmare ett år - hur kändes det att vara tillbaka i matchspel?  

– Det kändes lite nervöst innan matchen - och när man har varit borta så här länge är det svårt att veta var man står. Jag var inte orolig för knät, det litar jag på. Men jag känner alltid av en press att prestera - och då var det skönt att få sätta en boll direkt. Då släppte nervositeten. 

Ni har sex raka segrar och leder serien övertygade - hur är känslan inför slutomgångarna av SSL? 

– Bra skulle jag säga - och det känns som att vi har börjat växla upp under de senaste veckorna. I början var det mycket fokus på att få ihop spelsystemet och att sätta grunderna. Nu lägger vi mer kraft på anfallsspelet - och det märks i matcherna. Känslan är riktigt bra, säger Joelsson avslutningsvis. 



TV: Stjärnan om hemlighetsfulla telefonsamtalet

Andreas Stefansson ångrade sitt beslut: "Blev ledsen" - "Fan, vad har jag gjort nu?"

Den här artikeln handlar om: