Class of 02
Foto: Tomas Brandt Wangel
RIG Umeå IBF

RIG-målvakten om sitt framtidsval

ANNONS

"viktigt att hitta ett lag med goda förutsättningar för att utvecklas på träningarna för att på lite längre sikt börja konkurrera om platsen som förstemålvakt"

14 RIG-spelare tar studenten om några månader och undan för undan börjar de göra klart med sina nya klubbar till nästa säsong. Hittills är det bara på killsidan som ett par har kritat på ett kontrakt redan. Jacob Almström är klar för Visby, August Flod är klar för Dalen och Emrick Wiggur är klar för Storvreta. Innebandymagazinet har pratat med några från class of 02 för att höra vad de tänker om sitt framtida val av ny förening.

Falufostrade målvakten Eivin Schelin tar studenten från RIG Umeå om några månader och just nu har han fullt upp med att planera inför framtiden och var han ska spela innebandy nästa säsong.

- Jag vill hitta en klubb som känns rätt både på och utanför plan. Att trivas bra i den stad man ska flytta till och det lag man ska spela med är enligt mig en grundläggande förutsättning för att kunna spela bra och utvecklas. Därför är det viktigt för mig att hitta en bra helhetslösning som känns rätt. Jag letar efter en klubb i SSL eller Allsvenskan och håller just nu på att försöka planera in lite provträningar och besök hos olika lag, säger Schelin till Innebandymagazinet.

Vilka klubbar planerar du att besöka?

- Har haft kontakt med några klubbar men vill helst inte gå in på exakt vilka lag det handlar om. Men som jag sa tidigare letar jag efter ett lag i SSL eller Allsvenskan så det är framförallt i dessa divisioner lagen jag haft kontakt med hör hemma.

Hur har du upplevt den mycket speciella pandemi-säsongen?

- Självklart har det varit tufft och framförallt annorlunda. Man är ju van med att spela matcher i stort sätt varje helg och att nu inte få spela alls och helt plötsligt få massor med fritid är såklart speciellt. Man får tänka om lite och göra det bästa av situationen och lägga fokus på till exempel styrka och kondition eller andra saker utanför planen som skolarbete och liknande.

Hur har pandemin påverkat dig som går sista året på RIG, känner du att du är redo för att stå på egna ben?

- Pandemin har påverkat men det har också gett en möjlighet att fokusera på att utveckla min fysik. Känner mig dock ändå redo att ta nästa steg inom min innebandykarriär då jag under de två senaste säsongerna kunnat bygga upp en bra grund innebandymässigt och utvecklats enormt mycket som både innebandyspelare och person.

När beräknar du vara klar med ditt klubbval?

- Som jag var inne på tidigare är det för mig viktigt med en bra helhetslösning både på och utanför planen. Jag har även förståelse för att det är svårt att gå direkt från division 1 till att ta förstaspaden i ett lag i exempelvis SSL då det är ett stort steg innebandymässigt. Därför är det viktigt att hitta ett lag med goda förutsättningar för att utvecklas på träningarna för att på lite längre sikt börja konkurrera om platsen som förstemålvakt på riktigt. Givetvis hade det ju varit skönt att ha allt klart snart men samtidigt är det ett stort beslut och jag vill se över mina alternativ ordentligt. Känner därför ingen stress över att det måste vara klart så har därför inte bestämt något speciellt datum när jag ska bestämma mig.


TV: Mika Kohonens nycklar till framgång

Världens bästa spelare genom tiderna avslöjar framgångsreceptet i Innebandymagazinets podcast

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan IBF Falun Utveckling vände till seger mot RIG Umeå Ny tung förlust för RIG Umeå – som tvingas lämna serien Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: