Morgondagens SSL-stjärnor
Foto: Privat
#100talanger

Växjö Vipers framtida SSL-stjärna?

ANNONS

Möt 16-åriga Theo Christiansen som är en av landets största forwardstalanger.

16-åriga Theo Christiansen är en av landets största forwardstalanger. För några veckor sedan tog han plats på Innebandymagazinets prestigefyllda lista över Sveriges 100 största talanger. Den Växjö IBK-fostrade talangen hamnade på plats 83 med motiveringen:

De som följt junior- och ungdomsinnebandy i Småland de senaste åren har inte kunnat undgå bröderna Christiansens framfart i Växjö. En duo som hittar varandra i sömnen på innebandyplanen och har en fantastisk förmåga att producera mål. Spelar till vardags numera i Herr1an med Växjö IBK U och har sedan tidiga ungdomsår alltid varit framstående i sitt lag, särskilt i det offensiva spelet. Inte sällan är Theo med sitt fina skytte den som är sist på bollen innan den går över mållinjen.

- Mitt intresse för innebandy började nog redan när jag och min tvillingbrorsa Hannes följde med vår storebror på träningar och matcher. Vi var ungefär fyra år. När vi var fem år fick vi börja träna innebandy i Växjö Vipers. Sedan dess har jag tränat och spelat innebandy i Vipers. Jag har även testat många andra idrotter genom åren, säger Theo till Innebandymagazinet.

Tvillingarna flyttades upp till Herr1an-laget inför den här säsongen och den flytten fick Theos utveckling att skjuta i höjden.

- Jag tycker egentligen att jag har utvecklats hela tiden, men främst det sista halvåret då jag har fått möjlighet att träna och spela med Växjö Vipers division 1 lag. Jag har också alltid haft en träningspartner både på och utanför planen, vilket har skapat en bra kemi på planen mellan mig och tvillingbrorsan. Under min innebandy karriär har jag även fått möta äldre åldersklasser vilket har varit en fördel för min utveckling.

Vilka är dina största styrkor?

- Jag skulle säga att min främsta styrka är mitt skott och min snabbhet, även spelförståelsen.

Tyvärr för Theos del så kom pandemin iväg under den tid som han utvecklades mest på innebandyplanen. Så mycket av vintern har gått åt till att hitta alternativa sätt att träna på.

- Den här säsongen har givetvis påverkat mig innebandymässigt, eftersom jag inte har kunnat träna och spela matcher med laget. Vi har fått ett träningsschema som vi ska utföra under dessa omständigheter. Sedan har jag kört lite på gymmet och även lirat en hel del padel.

Vad har du för mål med din karriär?

- Mitt mål med innebandyn är att nå så långt som möjligt och att spela med och mot de bästa.

Avslutningsvis ett par tips till unga spelare som vill gå i Theos fotspår.

- Mitt tips till alla unga innebandyspelare är att testa och håll på med så många sporter som möjligt så länge du tycker det är kul. Dels för att få en varierad träning och att kunna träna på både vintern och sommaren. Gällande innebandy träningen skulle jag främst säga att vara bekväm med boll och klubba. Sedan bygga upp en stabil bål.


TV: Mika Kohonens nycklar till framgång

Världens bästa spelare genom tiderna avslöjar framgångsreceptet i Innebandymagazinets podcast

Den här artikeln handlar om: