Class of 02
Foto: Tomas Brandt Wangel
Allsvenskan norra/östra

RIG-forwarden om sina framtidsplaner

ANNONS

Joanna Hjelm berättar om sina tankar inför det stundande klubbval.

14 RIG-spelare tar studenten om några månader och undan för undan börjar de göra klart med sina nya klubbar till nästa säsong. Hittills är det bara på killsidan som ett par har kritat på ett kontrakt redan. Jacob Almström är klar för Visby, August Flod är klar för Dalen och Emrick Wiggur är klar för Storvreta. Innebandymagazinet har pratat med några från class of 02 för att höra vad de tänker om sitt framtida val av ny förening.

RIG-forwarden Joanna Hjelm är just nu på läger med U19-landslaget och försöker ta en plats i truppen till hemma-VM som avgörs i maj. Förutom de stora målet håller Hjelm även på att leta en ny klubb till nästa säsong eftersom hon tar studenten om några månader. Men hur pass förberedd är man som RIG-spelare att gå vidare i karriären när man missat så mycket på grund av pandemin.  

- Det känns tråkigt att inte kunna spela matcher och gå i skolan som vanligt den sista tid som är kvar, det känns inte som man får det avslut man hade velat ha. Men jag känner mig ändå redo för att stå på egna ben, säger Hjelm till Innebandymagazinet.

Har det varit extra tuff säsong för er på RIG eftersom innebandyspelandet är en så stor del av er utbildning?

- Såklart har det varit en extra tuff säsong eftersom vi varken fått träna eller spela matcher som vanligt, men det blir också lite speciellt när man har flyttat upp till Umeå för innebandyn och allt blir inställt. Skoldagarna har också förändrats en del när vi inte fått träna eftersom skoldagarna blir mycket kortare då innebandyn är en del av utbildningen. Men nu har vi fått börja träna igen.

Hjelm har varit iväg och provspelat med flera SSL-lag och det är där hon ser sin framtid. Ett lag som visat stort intresse för hennes tjänster är bland annat Västerås Rönnby.

- Tanken är att fortsätta spela innebandy och fortsätta utvecklas, den nivån jag vill och önskar spela på nu efter gymnasiet är SSL-nivå och jag har varit iväg och provtränat med några lag.

När ska du bestämma dig?

- Är inte riktigt helt säker på när beslutet måste vara klart men det viktigaste för mig i mitt beslut är att jag väljer en klubb som är rätt för mig och har rätt förutsättningar till att jag ska kunna utvecklas som innebandyspelare.


TV: Mika Kohonens nycklar till framgång

Världens bästa spelare genom tiderna avslöjar framgångsreceptet i Innebandymagazinets podcast

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå RIG Umeå klart för kval efter seger mot Sundsvalls IBF Målfest för RIG Umeå borta mot Umeå City

FAKTA

Joanna Hjelms meritlista

* JSM guld * Serieseger Allsvenskan * Serieseger juniorallsvenskan * SDF SM- guld * U19-läger i Uppsala

Den här artikeln handlar om: