Storvreta-Mullsjö 5-6
Foto: Per Wiklund
Superligan

Krisstämplade Mullsjö tysta kritikerna genom att slå Storvreta

ANNONS

Dramatisk avslutning när Mullsjö besegrade Storvreta i slutsekunderna.

Storvreta och Mullsjö bjöd på en riktigt sprakande avslutning där båda lagens supportrar slets mellan hopp och förtvivlan. Mullsjö ledde med 5-1 när det var drygt nio minuter kvar och Storvreta tog över mer och mer och när klockan stod 19.40 kvitterade Albin Sjögren till 5-5. Men Henrik Stenberg satt i utvisningsbåset och Mullsjö fick spela i powerplay sista sekunderna och man lyckades peta in en boll till med 7 sekunder kvar.

- Det var en jätteskön seger såklart och jag tyckte att det var en väldigt passande utmaning nu när vi haft en tyngre period. Det passade oss bra att åka till Storvreta idag för att leta upp vår standard och den hittade vi där, säger matchhjälten Pelle Tarenius till Innebandymagazinet.

Men vad var det som hände egentligen? Ni hade ju full koll på matchen i 40 minuter men sedan åkte ni på pyspunka i sista perioden och Storvreta lyckades komma tillbaka.  

- Man får inte glömma att Storvreta är ett bra lag och det blev lite idrottspsykologi. De pepprade på mer och mer och till slut fungerade det inte att försvara sig i en hel period. Så de fick göra fyra raka mål.

Hur kändes det när de kvitterade i slutsekunderna när de tog ut målvakten och spelade fem mot fem?

- Det är klart att det var tungt men det var inget som vi fokuserade på då. Vi hade PP och 5-5 med 20 sekunder kvar. Ett läge som man tagit nästan alla dagar i veckan innan, så man får inte glömma bort att det var ett bra läge.

Ett bra läge som du utnyttjade och rullade in segermålet under Emil Lindblom i Storvretamålet.

- Ja det var helt underbart och jag vet inte hur den gick in ens en gång, genom naveln kanske. Hur som helst var det väldigt skönt att se den rulla in.

Mullsjö kom till matchen med en krisstämpel på sig efter att de förlorat sex av sju matcher i januari månad och sjunkit till en åttonde plats i tabellen.  

- Jag har aldrig tyckt att det varit någon kris men spelet har inte varit bra och vi har gått ifrån vår identitet att jobba hårt och framförallt att jobba hårdare än motståndarna. Men Andreas Elf har kommit in med bra energi i gruppen och vi bestämde oss för att det är här och nu och framåt som vi fokuserar på nu. Vi vet att ingen vinner SM-guld på att hamna högt i tabellen utan det är i ett slutspel som det avgörs.

Du är inte oroliga för att ni missar slutspel då, det är bara fyra poäng ner till Pixbo som ligger under strecket och de har en match mindre spelad också?

- Inte alls

Inför dagens match gjorde Mullsjös förra huvudtränare Andreas Elf comeback i båset för att stärka upp tränarstaben. Men att segern skulle bero på en Elf-effekt vill inte matchhjälten säga.

- Nej, men han har kommit in med bra energi och det har smittat av sig på gruppen. Vi var 14 gubbar som åkte till Storvreta och alla tyckte att det skulle bli en go utmaning. Alla tog på sig blåställen och täckte skott som aldrig tidigare och det gav utdelning.


TV: Mika Kohonens nycklar till framgång

Världens bästa spelare genom tiderna avslöjar framgångsreceptet i Innebandymagazinets podcast

Matchrapporter: Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö Storvreta vann och avgjorde matchserien 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK

Den här artikeln handlar om: