Class of 02
Foto: Tomas Brandt Wangel
Allsvenskan norra/östra

Vilket topplag hamnar RIG-forwarden i?

ANNONS

Malin Lindgren står inför ett svårt val och så här tänker hon om sin framtid.

14 RIG-spelare tar studenten om några månader och undan för undan börjar de göra klart med sina nya klubbar till nästa säsong. Hittills är det bara på killsidan som ett par har kritat på ett kontrakt redan. Jacob Almström är klar för Visby, August Flod är klar för Dalen och Emrick Wiggur är klar för Storvreta. Innebandymagazinet har pratat med några från class of 02 för att höra vad de tänker om sitt framtida val av ny förening.

RIG-forwarden Malin Lindgren är en efterfrågad spelare och hon har redan varit och provspelat med flera topplag i SSL så som Pixbo, Mora och Täby. Men hon har inte bestämt sig än var hon vill spela och hon har kvar flera lag som hon ska provspela med.  

- Mina tankar inför framtiden och nästa säsong är att förhoppningsvis att spela i SSL. Eftersom situationen är som den är, har det blivit lite speciellt gällande provträningar. Jag har varit iväg och besökt några intressanta klubbar, och har några intressanta klubbar kvar att besöka. Lagen jag besökt har bemött och tagit emot mig väldigt bra, säger Lindgren till Innebandymagazinet.

Det har varit en väldigt speciell säsong för de flesta i år men hur är det för dig som dessutom pluggar innebandy på skoltid?

- Den här säsongen har varit väldigt annorlunda, tillsammans med mycket annat i vardagen. Läget har gjort att nästan allt påverkats på något sätt, bland annat seriespelet och träningarna. Något som har haft en stor betydelse är att vi fortfarande har haft möjligheten till att träna under skoltid. Vilket har varit ett bra sätt att fortfarande hålla motivationen uppe. Sedan har det varit väldigt speciellt då vi alla flyttat till Umeå för att satsa på innebandyn genom träningar och matcher.

Hur har pandemin påverkat dig med tanke på att du tar studenten från RIG om ett par månader?

- Självklart har dagens läge påverkat väldigt mycket, det har gjort att man inte har kunnat träna lika regelbundet som man är van vid. Vi har fått väldigt bra förutsättningar trots detta genom RIG. Vilket kommer göra att jag har fått möjligheterna till att bli så förberedd som möjligt inför nästa säsong!

När kommer du bestämma dig var du ska spela nästa säsong?

- Jag kommer att ta mitt beslut när jag har fått en bra uppfattning av de intressanta lagen. Jag kommer att försöka bestämma mig inom den närmsta tiden, utan att stressa för mycket. Det som är viktigaste för mig i mitt beslut inför nästa säsong är att det är ett lag som är härliga, med höga ambitioner och målsättningar. Efter min tid uppe i Umeå har jag förstått vikten av en bra helhet. Vilket även kommer ha en stor betydelse i mitt val.


TV: Mika Kohonens nycklar till framgång

Världens bästa spelare genom tiderna avslöjar framgångsreceptet i Innebandymagazinets podcast

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå RIG Umeå klart för kval efter seger mot Sundsvalls IBF Målfest för RIG Umeå borta mot Umeå City

FAKTA

Malin Lindgrens meritlista

• SDFM Södermanland, 2018 & 2019 • DJ18 SM guld, 2018/2019 • Innebandyfesten DJ17, 2017/2018 (Telge) • Innebandyfesten DJ17 & DJ18, 2018/2019 • Serieseger JAS Norra, 2018/2019 & 2019/2020 • Serieseger Allsvenskan Norra, 2018/2019 & 2019/2020

Den här artikeln handlar om: