Class of 02
Foto: Tomas Brandt Wangel
Allsvenskan norra/östra

U19-backen siktar på SSL-spel efter studenten från RIG

ANNONS

"Jag siktar såklart så högt som möjligt och jag hoppas att jag kan spela nästa säsong i SSL"

14 RIG-spelare tar studenten om några månader och undan för undan börjar de göra klart med sina nya klubbar till nästa säsong. Hittills är det bara på killsidan som ett par har kritat på ett kontrakt redan. Jacob Almström är klar för Visby, August Flod är klar för Dalen och Emrick Wiggur är klar för Storvreta. Innebandymagazinet har pratat med några från class of 02 för att höra vad de tänker om sitt framtida val av ny förening.

RIG-backen Ellen Hansson är just nu iväg på U19-landslagslägret på Bosön. En merit som gör att hon är en eftertraktad back bland SSL-lagen när hon tar studenten om några månader. Allsvenskan har ju varit nerstängd nästan hela säsongen så att få komma iväg på läger är ett tillfälligt avbrott i vardagen.  

-Jaa det har varit en väldigt annorlunda säsong. Jättetråkigt att serien har legat nere men vi hoppas ju nu att det sätter igång så vi får avsluta vår tid på RIG på ett bra sätt, säger Hansson till Innebandymagazinet.

Hur mycket påverkar pandemin er som ska ta studenten från RIG snart?

- Ja pandemin har ju påverkat så att vi har ju fått mindre matchtid. Men jag har utnyttjat tiden för att utveckla mig på olika sätt inom innebandyn och utanför vilket gör att jag definitivt känner mig redo att ta nästa steg.

Det råder inget tvivel om på vilken nivå som backen vill spela på nästa säsong.

- Jag siktar såklart så högt som möjligt och jag hoppas att jag kan spela nästa säsong i SSL.

Kanske hamnar hon i Endre som hon har varit och besökt tillsammans med lagkamraten Nellie Öhgren? Men hon har ett par föreningar till att besöka innan hon gör sitt val.

- Det är klubbar som har hört av sig och jag har varit iväg och provtränat med några. Man ska ju få ihop helhetsbilden med innebandy, jobb och boendet vilket är viktigt.

När ska du bestämma dig var du ska fortsätta din karriär?

- Jag siktar på att ta beslutet någon gång i vår och för mig är det viktigt att känslan i laget är rätt.


TV: Mika Kohonens nycklar till framgång

Världens bästa spelare genom tiderna avslöjar framgångsreceptet i Innebandymagazinets podcast

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå RIG Umeå klart för kval efter seger mot Sundsvalls IBF Målfest för RIG Umeå borta mot Umeå City

FAKTA

Ellen Hanssons meritlista

SDF-SM Guld 2019 • Seriesegrare Allsvenskan 2018/2019 • DJ-18 SM Guld 2019 • U19 EFT 3 landskamper 2019 • U19 Finnkampen 2 landskamper 2020 • Seriesegrare Allsvenskan 2019/2020 • Dj Invitational Guld 2020

Den här artikeln handlar om: