U19-landslaget
Sveriges U19-förbundskapten, Markus Puskala.
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Förbundskaptenen om speciella lägret: "Skött det jättebra"

ANNONS

Markus Puskalas svenska U19-herrar samlades på Bosön i helgen.

Med mindre är tre månader kvar till U19-VM i tjeckiska Brno är det fortsatt oklart om mästerskapet kommer att kunna genomföras. 

Förberedelserna är, trots ovissheten runt turneringen i gång - och i helgen samlades Sveriges U19-herrar på Bosön. 

– Vi jobbar på som vanligt och hoppas på att det blir ett VM där i månadsskiftet april/maj. Vi vet inte om det blir det. Men det är vår plan. När än VM kommer spelas kommer vi åka dit och göra allt vi kan för att vinna VM. Det är de vi jobbar för, säger förbundskaptenen, Markus Puskala, till Svenska innebandyförbundets hemsida och berättar om de riktlinjer som landslaget fått förhålla sig till: 

– Vi har ju fått med oss väldigt tydliga protokoll för hur vi ska hantera den situationen som är med pandemin. Egentligen började de redan när säsongen drog igång. Vi körde antikroppstester på i princip alla spelare innan och vi har förstärkt de protokoll vi har. Jag har sagt det förut om det här gänget att de är betydligt mer mogna än vad jag var i den åldern. De är extremt ordningsamma, så de är inga problem över huvud taget. De har skött det jättebra, med munskydd och så vidare.

Efter debaclet för två år sedan, där Sverige föll med hela 8-2 i finalen mot Tjeckien, är det nu dags för en ny grupp spelare att ta tillbaka guldet i vår. En grupp som gjorde det bra enligt förbundskaptenen. 

– Det har varit en jätteskön helg här. Vi har avslutat med en internmatch här idag och haft en hel del träningar och teambuilding-övningar med. Det har varit en väldigt positiv helg för oss.



TV: Kohonen nobbade drömkontrakt i Schweiz

Mika Kohonen berättar i Innebandymagazinets podcast: "Sjusiffriga summor"

Den här artikeln handlar om: