Class of 02
Foto: Tomas Brandt Wangel
RIG Umeå IBF

RIG-studenten som dragit nytta av pandemin

ANNONS

"Pandemin har påverkat mig genom att jag har kunnat tränat upp min styrka och kondition"

14 RIG-spelare tar studenten om några månader och undan för undan börjar de göra klart med sina nya klubbar till nästa säsong. Hittills är det bara på killsidan som ett par har kritat på ett kontrakt redan. Jacob Almström är klar för Visby, August Flod är klar för Dalen och Emrick Wiggur är klar för Storvreta. Innebandymagazinet har pratat med några från class of 02 för att höra vad de tänker om sitt framtida val av ny förening.

Melvin Johansson är fostrad i Warberg och när nu backen tar student från RIG Umeå om några månader är det inga högre odds på att han kommer flytta hem och spela för sin moderklubb i Allsvenskan eller SSL om de lyckas kvala sig upp. 

- Jag kan avslöja att jag har haft kontakt med en klubb i nuläget som ligger Allsvenskan och jag har bara varit och provtränat med ett lag, säger Johansson till Innebandymagazinet om sin framtid. 

Vad är viktig för dig när du väljer vilken klubb du vill fortsätta din karriär i?

- Inför framtiden är det viktigt för mig att kunna kombinera sporten med privatlivet och kunna göra det som jag tycker är roligt. Att man vill spela på en så hög nivå som möjligt och känner att jag få ett bra förtroende från klubben. 

Hur har den här mycket speciella säsongen varit för er på RIG som går en utbildning där spela innebandy är en stor del av undervisningen? 

- Ja det har varit en tuff och annorlunda säsong. Vi blev hemskickade i början av December och då blev det ett långt innebandy uppehåll för min del. Det jobbiga var att ingen visste hur långt uppehållet skulle vara. Väldigt märkligt eftersom vi är vana med att träna innebandy flera gånger i veckan. Men nu är träningen nästan som vanlig för vår del och man början se ljuset i tunneln.

Hur har pandemin påverkat dig med tanke på att du tar studenten från RIG om ett par månader?

- Pandemin har påverkat mig genom att jag har kunnat tränat upp min styrka och kondition. Känner att jag är redo efter dessa år på RIG och har det jag behöver för att klara av livet efter studenten. 

När kommer du bestämma dig vart du spelar nästa säsong?

- Jag kommer ta ett beslut när jag känner att jag och den klubb jag vill gå till har fått fram en bra helhetslösning som jag känner mig nöjd med inför framtiden.


TV: Kohonen nobbade drömkontrakt i Schweiz

Mika Kohonen berättar i Innebandymagazinets podcast: "Sjusiffriga summor"

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan IBF Falun Utveckling vände till seger mot RIG Umeå Ny tung förlust för RIG Umeå – som tvingas lämna serien Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

FAKTA

Melvin Johanssons meritlista

* SM Guld HJ18 18/19 (RIG Umeå) * Silver i Czech Open 2018 (RIG Umeå) * Bosönläger U19-landslaget 19/20

Den här artikeln handlar om: