Class of 02
Foto: Tomas Brandt Wangel
RIG Umeå IBF

Den jagade poängmaskinen om framtiden

ANNONS

Kommer Nellie Öhgren bilda en super RIG-kedja med de två föregående årens RIG-poängmaskiner i Endre?

14 RIG-spelare tar studenten om några månader och undan för undan börjar de göra klart med sina nya klubbar till nästa säsong. Hittills är det bara på killsidan som ett par har kritat på ett kontrakt redan. Jacob Almström är klar för Visby, August Flod är klar för Dalen och Emrick Wiggur är klar för Storvreta. Innebandymagazinet har pratat med några från class of 02 för att höra vad de tänker om sitt framtida val av ny förening.

RIG Umeås poängdrottning Nellie Öhgren är en av de mest jagade spelarna på damsidan från årskull 2002 som tar studenten om några månader. Hon skrev nyligen på en dubbellicens med serieledarna Thorengrupen och hon har varit och provspelat med flera SSL-klubbar Endre bland annat och senast var hon i Pixbo.

- Det stämmer att jag var och tränade med Pixbo tidigare i veckan. Det har varit mycket roligt och spännande med nya intryck, säger Öhgren till Innebandymagazinet. 

Du skrev dubbellicens med Thorengruppen precis innan deadline day. Hur ser det upplägget ut?

- Mitt primära mål är att spela klart säsongen med RIG förutsatt att Allsvenskan återupptas! Om så inte blir fallet, så får tiden utvisa vad som händer!

Till skillnad från alla andra Allsvenska lag så har RIG kunnat fortsätta träna på som vanligt då deras träningshall inte varit stängd. En stor fördel enligt Öhgren.

- När skolan inte har varit stängd, vilket den inte är nu, så har vi fått träna vilket varit mycket skönt! 

Hur har den här mycket speciella säsongen varit för er på RIG som går en utbildning där spela innebandy är en stor del av undervisningen?

- Säsongen likt livet i allmänhet har varit extra jobbigt, precis som för alla andra! Men förhoppningsvis drar serien snart igång, vilket jag ser framemot! 

Du är en av de mest eftertraktade spelarna från 02-kullen. Hur går dina funderingar inför framtiden?

- Nu i februari så får vi treor åka runt och provträna med lag, varav jag har haft kontakt med dem som jag på förhand haft intresse för! Detta tycker jag har varit mycket roligt och lärorikt!


TV: Kohonen nobbade drömkontrakt i Schweiz

Mika Kohonen berättar i Innebandymagazinets podcast: "Sjusiffriga summor"

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå RIG Umeå klart för kval efter seger mot Sundsvalls IBF Målfest för RIG Umeå borta mot Umeå City

FAKTA

Nellie Öhgrens meritlista

• Finnkampen U19 i Uppsala 2020 • EFT U19 Tjecken 2019 • Etta i poängligan EFT 2019 • Bosönläger U19 2019 • U19-läger Uppsala 2019 och 2020 • Dj18 SM Guld,(RIG) Innebandyfesten 2018/19 • Dj17 SM Brons, (IKSU) Innebandyfesten 2017/18 • Serievinst Allsvenskan Norra (RIG) 2018/19 och 2019/20 • Serievinst Juniorallsvenskan Norra 2018/19 och 2019/20 • Guld i DJ INVITATIONAL DJ17 2020

Den här artikeln handlar om: