#ibsilly
Malmström stannar kvar i Helsingborg i minst två år till.
Foto: Jimmy Palm
SSL

SSL-stjärnan en av tre spelare att förlänga kontraktet

ANNONS

Succémannen: "Känner att vi har bra saker på gång"

Linus Malmström värvades till Helsingborg från Åstorp/Kvidinge i Allsvenskan till den här säsongen. 21-åringen har inte haft några som helst problem att acklimatisera sig till spel i högstaligan – på 18 matcher har han gjort finfina 35 poäng (19+16).

Därför kommer nog fredagens nyhet att han förlänger kontraktet med ytterligare två år som en tidig helgpresent för Helsinborgs fans.

– Jag trivs i laget, jag trivs i klubben och jag känner att vi har bra saker på gång, säger Linus Malmström till klubbens hemsida.

Huvudtränaren Niklas Pålsson om Malmström:

- Jag tror inte Linus själv förstår hur mycket han betyder för FCH och kanske till och med mer än vi själva förstår. Linus kommer vara en viktig del av en generationsväxling. Han är bara 21-år gammal men redan med och slåss om topp-10 placeringarna i poängligan. Nu har vi säkrat upp en av seriens bästa rightforwards som bara kommer bli bättre med tiden.

En annan Superligaspelare som förlänger kontraktet är Jönköpings Oscar Rohlin. Han kom till klubben från Kalmarsund mitt under förra säsongen och förlänger nu sin vistelse med SSL-tian med två år.

- Sen jag kom till Jönköping så har det handlat om att få spela så mycket som möjligt och utvecklas hela tiden. Nu är jag redo att tillsammans med JIK ta ytterligare ett steg i min utveckling och se till att vi dels tar slutspelsplatsen i år, men även kommande säsonger. Vi har något riktigt bra på gång och jag tror starkt på resan vi ska göra. För min egna del handlar det om att fortsätta jobba hårt och ha tydliga mål för mig själv. Ser fram mot kommande två åren i den röda tröjan, säger han till Jönköpings hemsida.

Även Allsvenska Visby har förlängt avtal med en av sina spelare. Albin Sundell kom från moderklubben Lockerud Mariestad inför förra årets säsong. Han gjorde då 20 poäng på 31 SSL-matcher och har i år gjort 17 poäng på 16 matcher, i Allsvenskan.

- Jag tycker att Albin har tagit stora kliv både på och utanför planen. Han stod högt upp på min prioritering utifrån förlänga med nuvarande spelare. Han lär sig varje dag av sina kamrater i femman och kommer vara en nyckelspelare i det framtida Visby IBK, säger klubbchefen Joakim Bandholtz i ett pressmeddelande.


TV: Kohonen nobbade drömkontrakt i Schweiz

Mika Kohonen berättar i Innebandymagazinets podcast: "Sjusiffriga summor"

Matchrapporter: JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK JIK vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Storvreta Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå

Den här artikeln handlar om: