Foto: Adam Troy
Landet runt

Snart öppnar hallarna för ungdomsinnebandyn i Göteborg

ANNONS

Ungdomsspelare i Göteborg kan snart börja träna och spela igen, under rätt förutsättningar.

Idag kom det glädjande beskedet: Den 10 februari kommer de kommunala hallarna att öppnas i Göteborgs Stad, vilket gör att en del av innebandyverksamheten kan tas upp igen.

- Beslutet togs av idrotts- och föreningsnämndens ordförande fredag 5 februari och innebär att de inomhusanläggningar som hyrs ut av idrotts- och föreningsförvaltningen och Got Event, det vill säga sporthallar, gymnastiksalar, simhallar, ishallar och möteslokaler från och med onsdag 10 februari även är öppna för organiserade idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för unga födda 2002-2004, skriver Göteborgs Stads Idrotts- och föreningsförvaltning i ett pressmeddelande

Västsvenska Innebandyförbundet kompletterar med följande information:

”Efter beslut från pressträff den 2021-02-05 är det nu möjligt för barn och ungdomar födda 2002 och yngre att träna samt ansöka om så kallad enstaka match/er för barn och ungdomar födda 2002 och yngre. Dessvärre sker ingen förändring för spelare 2001 och äldre, för denna målgrupp gäller restriktionerna enligt tidigare beslut. Beslutet gäller fr.o.m. helgen 13–14 februari och fram t.o.m. det att vi kan komma i gång med den ordinarie verksamheten (just nu planerad med start vecka 10). 

Enstaka match/er kan spelas och föreningen själv fixar motståndare och fyller sedan i ett formulär som ligger under fliken tävling. Matcherna administreras i IBIS och i och med detta kan även VSIBF bestå med att tillsätta domare på matcherna, dessa betalas av förbundet utifrån den överenskommelsen vi har med våra föreningar.”

Ytterligare info samt rekommendationer från förbundet och Folkhälsomyndigheten går att läsa här.


TV: Mika Kohonens nycklar till framgång

Världens bästa spelare genom tiderna avslöjar framgångsreceptet i Innebandymagazinets podcast

Den här artikeln handlar om: