#tackmika
Storvretas assisterande tränare Mika Kohonen avslutade nyligen sin framgångsrika karriär.
Foto: Adam Troy
#TackMika

Mika Kohonen: ”Tack innebandyvärlden, jag är överväldigad”

ANNONS

Sociala medier har de senaste dagarna varit överfylla med hyllningar till Mika Kohonen efter han meddelat att spelarkarriären var över.

För exakt en vecka sedan avslöjade 43-årige Mika Kohonen att spelarkarriären var över. Skadan han råkade ut för i seriematchen i finska ligan i december 2019 blev karriärens sista match. Det blev inget magiskt avslut i hemma VM i december 2021 som var målet. Istället fick han efter sitt tillkännagivande den 29 januari motta hyllningar från en enad innebandyvärld.

- Jag har inte ord för det. Media är en sak, men alla meddelanden och samtal från vänner, med- och motspelare, idrottare från andra sporter och från runt om i världen, jag är överväldigad av all respons. Och tacksam, väldigt tacksam, säger Mika Kohonen till Innebandymagazinet.

Hur har dina barn och din familj upplevt uppmärksamheten som kom i samband med att du avslöjade att spelarkarriären var över?

- Med sönerna vet jag inte, min äldsta son Gabriel är ju uppe i Umeå, och vi har inte pratat om den saken särskilt mycket. Maximilian tror jag kanske inte har sett så mycket, han läser inte den typen av media, det är mer Playstation och egen idrott som hans liv kretsar kring. Min fru Cecilia uppskattar det mer som jag, hon blir rörd.

Går det att ha fullt fokus på Storvretas aktiviteter samtidigt. Det måste varit mycket känslor inom dig när du berättade och framförallt när det blev offentligt?

- Ja, fredagen var en tuff dag, verkligen tuff och emotionell, men i övrigt förändrar det inget. Match på söndagen och fullt fokus som alltid.

Läs alla artiklar om Mika Kohonens beslut att avsluta spelarkarriären här.


TV: Mika Kohonens nycklar till framgång

Världens bästa spelare genom tiderna avslöjar framgångsreceptet i Innebandymagazinets podcast

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: