#ibsilly
Wiggur fick lyfta pokalen efter segern i Scandic Cup i höstas.
Foto: Johan Almström
Superligan

RIG Umeås lagkapten till SSL

ANNONS

Skriver på för storklubben: "Ute efter hård konkurrens på både träning och match"

Östgöten Emrick Wiggur, back och lagkapten i RIG Umeå, har skrivit på för Storvreta inför nästa säsong. Wiggur tar studenten i vår och kommer flytta vidare till Uppsala efter det för spel i SSL.

− Mitt val föll på Storvreta IBK ganska snabbt då det är en förening och klubb som uppfyller det jag eftersträvar. Jag var ute efter hård konkurrens på både träning och match vilket jag anser att jag får i Storvreta. Det var även väldigt viktigt med en bra helhetslösning, något som jag anser att Storvreta löser väldigt bra, säger han till Storvretas hemsida.

Wiggur, som är aktuell för U19-landslaget då han är uttagen i den senaste truppen, är en offensiv back som fostrats i Ledberg som tillhör Linköpings kommun. Han jagades av flera SSL-lag men valet föll till slut på nuvarande serieledarna i Superligan.

− Emrick är en back som vi följt under hans RIG-tid och vi ser en stor potential i honom. Spelidén Storvreta IBK står för kräver väldigt mycket kvalitet från bakplan och där passar Emrick in. Nu ska han i lugn och ro få växa in i miljön, kravställningen och sin roll, säger Storvretas tränare Oscar Lundin.


TV: I en 2,5 timme (!) lång podcast på Innebandymagazinet berättar Mika Kohonen öppenhjärtigt om hela sin karriär och minns tillbaka på höjdpunkterna

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: