Hade GP:s lista gjorts om hade Eliska Krupnova tagit plats på topp 50, menar GP.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Lokaltidningen pudlar: "Hon borde varit med på listan"

ANNONS

Göteborgs Posten utsåg de 50 hetaste idrottsprofilerna i Göteborg 2020. Det fanns inte plats för en enda innebandyspelare, inte ens Eliska Krupnova som utsågs till världens bästa spelare.

22 december utsågs Eliska Krupnova till världens bästa innebandyspelare. Det uppmärksammades stort i tjeckisk media och även i Göteborgs Posten. När tidningens prestigefyllda lista över Göteborgs 50 hetaste idrottare presenterades räckte det inte för att platsa på listan.

Med facit i hand och efter samtal med dig inser jag att Eliska Krupnova borde varit med på listan. Men kärnpunkten kvarstår ändå för innebandyn. Jag uppfattar det som att det görs alldeles för lite från sporten att uppmärksamma media. Jag har koll på innebandyn och Pixbo men sporten slår inte igenom hos gemeneman som det är nu, säger GP-sportens Johan Rylander till Innebandymagazinet. 

Frågan som går att ställa sig är varför blev det så här och varför uppfattar medierna i framförallt storstäderna att innebandy inte är tillräckligt intressant. Kan det vara så enkelt att de har helt rätt och alla innebandyfans helt fel? 

Vad är det som medierna och sponsorerna missar som alla inom innebandyrörelsen ser dagligen?

- Jag tycker att Johan Rylander har rätt i sin analys av innebandyn. Vi är inte tillräckligt bra helt enkelt. Vi förtjänar mer uppmärksamhet men vi är inte beredda att arbeta för det. Vi vet inte hur vi ska göra och någonstans tror väldigt många inom innebandyn att det är någon annan som ska upptäcka innebandys stjärnglans, säger Innebandymagazinets Magnus Fredriksson. 

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Målfest för Pixbo Wallenstam hemma mot Warberg

Den här artikeln handlar om: