Superligan

Ahlroths besvikelse över egna säsongen: "Sätter sig lite i skallen"

ANNONS

Växjö-spelaren har inte lyckats följa upp sin starka fjolårssäsong - men är inte orolig:

Karljohan Ahlroth hade en stark säsong 2019/20. Han presterade 36 poäng (18+18) på 31 matcher och var en nyckelfigur i Växjö Vipers. I år har 23-åringen inte lyckats bygga vidare på det utan har fått nöja sig med en liten tillbakadragen roll i laget, som har sett andra spelare som Ludwig Persson, Patrik Gustavsson och Tommy Bolin kliva fram. 

– Jag är inte alls nöjd egentligen, men det är lång tid kvar på den här säsongen. Det är väl bara att tugga på, jag vet vad jag har i mig så jag är inte speciellt orolig. Jag har gått in i tyngre perioder än vad jag känner jag är i nu, så det är nåt jag ska ta mig ur, säger Ahlroth till Innebandymagazinet.  

Vad är det som inte har stämt då?

– Helheten i mitt spel har väl inte visat sig nästan överhuvudtaget under hela säsongen i år, som jag upplevde att jag fick till förra säsongen i alla fall. Det sätter sig i skallen, så man får några hjärnspöken. Men jag upplever mig kunna hantera det lite bättre när jag har blivit nåt år äldre och ser inte på det så tufft som jag har gjort tidigare år, förklarar Ahlroth. 

Vid 23 år har han blivit en ledare i årets upplaga av Växjö Vipers, som har en av de lägre snittåldrarna i serien. Just att han varit med några säsonger nu tycker Ahlroth märks också. 

– Verkligen, vi är en kaptensgrupp på fyra personer där jag ingår och just ledarrollen.. vi är ett väldigt ungt lag så jag vet inte hur mycket av en ledare jag är mer än någon annan. Jag tycker vi har en ganska homogen och fin grupp så jag upplever inte att det är nån som tar så överdrivet mycket mer ansvar än någon annan. 

Om det gått sämre för Ahlroth går det desto bättre för Växjö. Innebandymagazinet har tidigare skrivit om lagets till synes lyckade generationsväxling och tuffar vidare i serien. Under onsdagen tog man en tung seger mot Mullsjö med 6-5. 

Hur är känslan i laget just nu? 

– Stämningen i laget är helt fantastisk just nu. Även mot Dalen (förlust efter förlängning) och den tuffa resan och allt vad det innebär, att få med oss en pinne därifrån i alla fall. Vi har en god känsla, så just det tar vi självklart med oss mot Kalmarsund, säger Karljohan Ahlroth. 

Just Kalmarsund har - precis som Växjö - tagit ett kliv den här säsongen och leder serien före Storvreta och Falun. 

Tänker ni på nåt särskilt när ni möter Kalmarsund? 

– Framförallt är det ett jäkligt bra lag som man ska ha stor respekt för. De har fått rätt på sin trupp väldigt bra i år. Sen om vi gör nåt extra skulle jag väl inte säga. Det är bara vinst som gäller, vi åker dit för att vinna, vare sig det är Kalmarsund eller Falun vi möter. 




TV: I en 2,5 timme (!) lång podcast på Innebandymagazinet berättar Mika Kohonen öppenhjärtigt om hela sin karriär och minns tillbaka på höjdpunkterna

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: