Superligan

Helsingborgstalangen om genombrottet: "Bättre för varje år i ligan"

ANNONS

FC Helsingborg har tre raka matcher med spel till förlängning/straffar i ryggen, bryts trenden mot Fagerhult?

Helsingborg kommer in till helgens match med en positiv trend efter att ha vunnit Skånederbyt mot Höllviken med 4-3 efter straffar.

– Vi har ledigt idag (torsdag). Vi har haft lite halvdana träningar så vi håller på det och laddar för en riktigt bra träning imorgon istället (läs fredag), berättar forwarden Fredi Petersson. 

Helsingborg har en period av långa matcher, där de tre senaste gått till antingen straffavgöranden eller förlängningar.

Du nämnde att ni haft halvdana träningar, är det nån allmän formsvacka ni är inne i eller vad beror det på?

– Vet inte, det är lite svårt att svara på. Dels har vi haft nån kille borta hela tiden, vilket har gjort att det inte går att ha de vanliga femmorna på träning. Men sen var det inte jättelänge sen vi hade en bra match mot Falun heller, så det är upp och ner. Det är små detaljer som avgör om man vinner en match och är jättenöjd istället.

I skrivande stund ligger Helsingborg på sjundeplatsen med 30 poäng på 18 matcher.

– Det är klart att vi hade velat ha någon poäng till. Jag tycker att vi kunde ha tagit nån poäng till de senaste matcherna. Sen det är klart, det kommer vara tajt. Vi tror att det kommer avgöras sista tre omgångarna garanterat och vi kommer vara ett av lagen som det står mellan och vi har goda förhoppningar om att nå slutspel såklart, säger Fredi Petersson.

Just 21-årige (född 2000) Petersson har varit med i laget ett par år nu och har den här säsongen tagit ett kliv till och blivit en högst bidragande spelare i ett lag som också hyser offensiv kraft i form av Jonathan Nilsson, Linus Malmström, Max Wahlgren och Linus Nordgren.

– Absolut, så är det ju. Jag har blivit bättre för varje år i princip och känner att jag är med och bidrar ännu mer i år också. Sen är jag fortfarande lite ojämn, när jag är bra presterar jag på en hög nivå i ligan och kan bidra med mycket till vårt lag. När jag är mindre bra så är det fortfarande lite låg nivå, att jag behöver bli lite jämnare även när jag inte har rätt dag. 

Till helgen möter Helsingborg alltså nykomlingarna Fagerhult, ett lag som imponerat stundtals under sin debutsäsong i SSL. 

– Jag har inte mött de innan, lagen som har mött dem innan säger ju att de spelade likadant tidigare. Men det är klart, jag tror inte det är många lag tidigare genom SSL som har haft det målsnitt de har, varken framåt eller bakåt. Så det är klart att det varit en överraskning och det är väl roligt att lag kommer upp och bjuder till, säger Petersson och lägger till en brasklapp: 

– Samtidigt handlar det om att ta så mycket poäng som möjligt, man får spela lite som man själv kan behöva göra för att ta poäng.



TV: I en 2,5 timme (!) lång podcast på Innebandymagazinet berättar Mika Kohonen öppenhjärtigt om hela sin karriär och minns tillbaka på höjdpunkterna

Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: