Kommer Edin Omanovic och hans Växjö besegra Alexander Brinkmanns Kalmarsund i helgen?
Foto: Per Wiklund
Superligan

Ska sänka förra klubben – efter jobbiga skillsmässan

ANNONS

Det blir en speciell match för Edin Omanovic i helgen.

Edin Omanovic representerade förra säsongen Kalmarsund där han satt på ett tvåårskontrakt. I maj förra året kom dock besked att han skulle lämna föreningen, som strax därinnan hade kompletterat sin målvaktsuppstättning med Thomas Crona från RIG Umeå. Sedan tidigare fanns också målvakten Kalle Bending i laget.

Uppbrottet blev i dystra toner, där Omanovic gav sin syn på saken:

– Ska jag vara ärlig så har jag blivit pissad på, jag har inte ens fått en riktig förklaring. Jag har mått skitdåligt men måste säga att jag har fått ett stort stöd från spelartruppen, det har känts bra, sa han till Barometern då.

Till samma tidning gav dåvarande sportchef Per Viberg svar på kommentaren:

– Jag har varit rak och ärlig. När jag satt i ett möte med Edin så ville jag vara ärlig med att Crona hade skrivit på och frågade då Edin hur han såg på att vara en av två målvakter. Efter det har situationen förändrats och elitidrotten ser ofta ut så här, tyvärr, den kan vara grym.

Lite mindre än ett år senare återfinns Omanovic i Växjö, dit han är utlånad från Craftstaden. Han inledde säsongen hos moderklubben i Herr1an men har sedan en tid tillbaka återfunnits i Växjös mål.

Söndagens match mot Kalmarsund för Växjö blir speciell av två anledningar för Omanovic. Den första är att det kan bli hans sista match i SSL den här säsongen.

- Jag har ett låneavtal som egentligen går ut nu på måndag när övergångsperioden stänger – vilket i sig är helt korkat. Ingen vet om när eller om division 1-serierna kommer dra igång. Det sätter oss i skiten, alla som är utlånade. Jag har ett grundavtal med Craftstaden så de kan bestämma. Jag vill spela innebandy, ska jag chansa att stanna i division 1 och kanske inte få någon innebandy då? Eller ska jag gå till Växjö? Det kommer vara tuffa beslut för många som kommer bli berörda på ett eller annat sätt, sa han till Innebandymagazinet igår.

Den andra faktorn som gör matchen speciell för Omanovic säger sig självt då det är just Kalmarsund som står på andra sidan.

- Ser man till det som bara händer på planen så är det en väldigt rolig match. Det är två lag som är i form, två lag som kommer bjuda upp på innebandy. Växjö och Kalmarsund har många bra spelare. 

Hur ska det bli att möta Kalmarsund efter er historia ihop?

- Jag funderar inte så mycket på det som har varit. Nu är jag i Växjö och trivs jättebra här. Jag fokuserar bara på det.

Vad har du för relation till de styrande i klubben?

- Jag viill inte kommentera det helst.

Men visst vill du visa att Kalmarsund gjorde fel när ni möts på söndag?

- Givetvis är det så. Målet är att vinna och det ultimata hade varit att sätta de (Kalmarsund) på plats!

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: