#ibsilly-nytt
Foto: D-foto
Allsvenskan södra

Karlstad rustar för SSL

ANNONS

SSL-jagande Karlstad förstärker truppen med en målfarlig forward.

Karlstad IBF ligger just nu fyra i den södra Allsvenskan men vinner de sin hängmatch går de upp i serieledning. Värmlänningarna har som mål att kvala sig upp till SSL den här säsongen och i jakten på det målet förstärker man nu laget med en poängfarlig forward. 

Det är en gammal bekanting i Simon Sjögren som återvänder till Karlstad efter att han lämnande laget efter 8 framgångsrika säsonger inför den här säsongen. Efter en trög fjolårssäsong poängmässigt valde han att gå ner en division till Skoghall, där han hann med att göra fyra mål och tre assist på fyra matcher innan Herr1an stängdes ner. 

– I och med att det är högst oklart om division 1 kommer igång så föddes idén och dialogen med Skoghall och Simon. Han har spelat i Karlstad under många år och kan laget utan och innantill, säger sportchef Dan Lundqvist till Värmlands Folkblad.  

Förra säsongen stod Sjögren bara för 9+4 men de två säsongerna innan smattrade han in 33 poäng per säsong där mesta delen av poängen var mål. Sjögren är spelklar redan till helgens match mot Åstorp/Kvidinge.  

– Det är en rutinerad spelare som har ett otroligt bra skott och är stark fysiskt. Vi får in lite muskler i laget och ett perfekt komplement till spelartruppen. Framförallt är han målfarlig.

Simon Sjögren debuterade för Karlstad 2012 och har sedan dess spelat 157 matcher i SSL och Allsvenskan för Värmlänningarna och gjort 152 poäng.


TV: Profilerna sågar SSL-sändningarna: ”Jag tycker det är under all kritik”

Poddpanelen: ”Det är som att vi ska vara nöjda att vi får levande bilder, that’s it”

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK Karlstad vann trots uppryckning av Mullsjö

Den här artikeln handlar om: