Jönköping-Falun 18.30
Foto: Andreas Joakimson
Superligan

Kan Jönköping stoppa Faluns två segersviter?

ANNONS

Falun har sex raka vinster i serien och sju raka vinster mot Jönköping, kan smålänningarna bryta dalalagets båda sviter?

Jönköping kommer från två tunga matcher rent mentalt. Först låg man under med 0-4 mot Linköping men lyckades vända det till en 7-5 seger. I helgen låg man under med 2-4 och vände det till 6-4 mot Helsingborg men tappade till 6-6 i slutminuten och sedan torska i sudden.  

- Det var en riktig berg- och dalbana där det växlade vem som var i ledningen. När vi gjorde 6-4 med två minuter kvar kändes det som om det skulle räcka. Men de tog ut målvakten och vi sjönk tillbaka för långt och de flippa in två mål. Det var riktigt surt och jag har inte hunnit att smälta det än så det är väl dags nu eftersom Falun väntar idag, säger Joel Wadsten till Innebandymagazinet.

Precis som i helgen så tappade Jönköping även ledningen mot Falun senast. Då chocköppnade smålänningarna och ledde tidigt med 5-1 och man hade även 6-5 i slutet men Omar Aldeeb kunde kvittera i slutet och avgöra i sudden.

´- Vi gjorde en fantastiskt bra förstaperiod där vi följde vår matchplan till punkt och pricka. I mitten på andra så blir det en dubbelutvisning och då tar de ut målvakten och gör två mål i fem mot fyra. Efter det så tände de till och hämtade hem matchen i tredje. Även där lyckades vi förlora i sudden och jag vet inte vad det beror på att vi inte lyckas stänga ner matcherna.

Är det något som du upplever att ni haft problem med under säsongen?

- Det har varit lite både och den här säsongen. Vi har både hämta hem och tappat i slutet. Men varför vi inte kan stänga ner matcherna vet jag inte. Det känns som om vi blir ängsliga och slutar spela när motståndarna tar ut målvakten. Då backar vi hem onödigt långt och bjuder på för mycket yta och tid.

 

Sedan Jönköping gick upp till SSL igen säsongen 2017/18 har man bara vunnit en match mot Falun och nu står man på 7 raka förluster i inbördes möten. Men man har dock fått med sig en poäng i två av de matcherna.

- Vi vill göra precis som vi gjorde i första matchen från början. Då spelade vi ett extremt starkt försvarsspel där vi täta ihop oss. De går fram med mycket folk och spelar en väldigt chansartad innebandy. Ibland går det hem men vi ska försöka stänga ner deras diagonalspel och gå på kontringar och straffa dem hårt i det.

Tar man en titt på tabelläget så är Jönköping just nu det enda laget som ligger i ingenmansland. Det är sju poäng upp till slutspel och det är tio poäng ner till nedflyttning.

- Det är ett tabelläge som vi vant oss vid tyvärr men vi vill uppåt. Vi har sagt de två senaste säsongerna att vi siktar på slutspel och det gör vi i år också, men ändå har vi slutat nia tia. Vi har ett par matcher där vi inte lyckats stänga matcherna och hade vi gjort det hade vi legat på en slutspelsplats nu. Men det är fortfarande många matcher kvar där jag ser att vi har goda chanser att ta de poängen vi behöver för att klara vår målsättning. Men det kommer bli tufft. Pixbo ligger ju närmast framför oss så vi får väl se till att knäppa dem på näsan när vi möter dem nästa gång. Jag tror att vi kommer ta tillräckligt många poäng för att hamna topp åtta.


TV: Profilerna sågar SSL-sändningarna: ”Jag tycker det är under all kritik”

Poddpanelen: ”Det är som att vi ska vara nöjda att vi får levande bilder, that’s it”

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: