Säsongsavslutningen
Superligan

FSSL om hur säsongen ska avslutas

ANNONS

VD:n Jörgen Lindgren om att SVT kommer sända SM-finalen och var den ska spelas.

Tidigare idag stod det klart att SVT kommer att sända de två kommande SM-finalerna 2021 och 2022. Årets final kommer att spelas den 24 april och den kommer att kommenteras av Chris Härenstam. Något som Föreningen Svenska Superligans VD Jörgen Lindgren är väldigt stolt över:

- Det är något vi jobbat med under en längre tid. Vi har velat säkra alla grundseriens matcher och alla slutspelsmatcher via SportexpressenPlay och utöver det har vi diskuterat med olika parter om finalsändningarna. Nu föll valet på SVT och det känns fantastiskt för oss att få ut bägge finalerna på en sådan stark plattform. Att alla matcher funnits tillgängliga på Sportexpressen och att vi avslutar säsongen med finalerna på SVT är vi jätteglada och jättenöjda över, säger Lindgren till Innebandymagazinet.

Hur viktigt är det att finalerna sänds på TV och inte bara via streaming på nätet?

- Kombinationen av att ha haft alla matcher tillgängliga under säsongen på Sportexpressen och att få avsluta finalerna på SVT är jätteviktigt för oss. Men att SVT sänder finalerna i sina plattformar ska vi inte sticka under stolen med att det är jätteviktigt för innebandyn. Vi är jättenöjda med samtalen vi haft med SVT om denna och nästa säsong och sedan ska vi ta nya diskussioner om framtiden.

Normalt sett avgörs ju finalerna i Globen men var ska finalerna spelas i år om det inte blir med någon publik?

- Det är inte riktigt klart än. Under normala omständigheter är ju Globen en magisk avslutning. Men det är Innebandyförbundet som äger den frågan men vi är i högsta grad delaktiga i den. Vi har lite olika diskussioner om var finalen ska avgöras.

Innebadnymagazinet har även varit i kontakt med Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup som säger följande via ett SMS om var finalen ska spelas: 

- Det arbetet pågår, vi räknar med att vara klara de närmsta veckorna.

Är Globen fortfarande ett alternativ eller vad diskuterar ni om?

- Vi har inte strukit några alternativ men som det ser ut nu så kommer vi inte få ha någon publik eller en högst begränsad sådan. Då ser vi över våra möjligheter var vi kan vara. Globen är ju en helt otrolig spelplats att vara på om vi får ha publik. Men diskussioner pågår för fullt var finalerna ska spelas och vi har inte uteslutit något ställe än.

Det har diskuterats en del fram och tillbaka under säsongens gång hur den ska avslutas på olika forum. Det har varit prat om att spela bäst av sju istället när man inte kan sälja ut Globen. Har ni i FSSL haft några diskussioner med förbundet om alternativa avslut på säsongen än en stor avgörande finaldag?

- Det är klart att det har diskuterats olika former. Men när en säsong börjar så är det klart att man ska veta hur den slutar också. I tävlingsbestämmelserna så har det varit en final inskriven men det är klart att en sådan här säsong är väldigt utmanande för alla parter och det har diskuterats fram och tillbaka på olika sätt. Men en final med det crescendot som det innebär har varit på tapeten hela tiden. Sedan finns det såklart väldig många engagerade personer som diskuterat olika alternativ men det har inte varit aktuellt för den här säsongen men sedan får man se vad som händer framöver, det vet man aldrig. Innebandyn är en väldigt engagerande sport med väldigt många engagerade människor med många tankar. Men i år är det en final för herrar och en final för damer.


TV: Poddpanelen: Så ska säsongen 2020/21 slutföras

SM-final i Globen utan publik? ”Kommer vara jävligt tomt”

Den här artikeln handlar om: