Restriktionerna lättas
Gamla eller unga, elit eller bredd – nu kan alla samlas på planen, under rätt omständigheter.
Foto: RG-Foto
Landet runt

Nya beskedet: Nu kan ALLA få träna – under vissa förutsättningar

ANNONS

Glädjande besked för innebandy-Sverige.

Restriktionerna för svenska idrottare börjar lätta. Förra veckan kom besked att barn och unga födda 2005 eller senare får träna inomhus i, om det rimmar med de lokala restriktionerna. Matcher förbjuds fortfarande.

Även spelare födda 2004 och äldre från träna ihop när region, kommun och hallägare öppnar upp, dock under strängare omständigheter.

- Åtta (8) personer ska vara normerande  
- Om fler än åtta tränar tillsammans i samma idrottshall bör respektive träningsyta vara tydligt avgränsad med vikvägg eller motsvarande

Svensk Innebandy skriver följande på sin hemsida kring vilka regler som gäller:

"Träning inomhus kan bedrivas i de fall region, kommun och hallägare tillåter detta. Det är föreningens ansvar att löpande hålla sig uppdaterad vad som gäller och respektive region/kommun/hallägares instruktioner ska följas. Utöver dessa ska även Folkhälsomyndighetens allmänna råd, SIBF:s protokoll (uppdateras inom kort)."

Med andra ord så har Svensk Innebandy öppnat upp för att alla får träna igen men det kräver att respektive region, kommun och hallägare öppnar upp för spel och kan komma att se olika ut i hela landet.

Läs vad som gäller och alla råd och rekommendationer här.

Ishockey och handboll, två andra stora inomhussporter, har tolkat beskeden enligt följande.

Så tolkar Ishockeyn de nya rekommendationerna:

Att vi i första hand och om möjligt tränar på is på utomhusrinkar.

Att vi löpande håller oss uppdaterade gentemot kommun och hallägare med vad som gäller för just er förening. I de fall en hallägare fattat beslut att tillåta träning inomhus för dessa åldrar och träning utomhus inte är möjlig kan träning inomhus bedrivas.

Att vi bedriver all fysträning utomhus.

Att vi undviker att vistas i gym.

Så tolkar handbollen de nya rekommendationerna:

22 januari blev det klargjort att även unga födda 2004 och tidigare kan träna inomhus i de fall det inte är möjligt att träna utomhus.

Den här artikeln handlar om: