AIK IBF spelade lika mot Bele Barkarby IF

Tungt för Bele Barkarby – AIK bröt fina vinstsviten

Bele Barkarby har haft en stark period i Allsvenskan norra herr och inför matchen borta mot AIK hade laget tagit fem raka segrar. På söndagen tog det stopp och matchen i Solnahallen slutade 9-9 (2-2, 2-3, 5-4). Det var första poängförlusten sedan den 12 december för Bele Barkarby.

– Fortsatt sex raka matcher utan förlust, det är det vi tar med oss idag. Otrolig besvikelse att inte vinna matchen och stänga ner den, när vi leder med tre mål två gånger om. Vi har en tremåls ledning med fem minuter kvar av matchen som vi tappar, så det känns bara som en förlust just nu. Cred till AIK som krigar sig tillbaka, tyckte Bele Barkarbys tränare Andreas Briselius, efter matchen.

Hemmalagets mål gjordes av Filip Wiklund 3, Jesper Andersson 2, Alex Kjellbris 2, Markus Eriksson och Kevin Hässler, medan bortalagets mål noterades på Sam Madani 5, Charlie Parastatidis 2, Fredrik Berg och Oscar Kristensen.

För tabellens utseende betyder det här att AIK ligger på fjärde plats medan Bele Barkarby har tredjeplatsen.

Nästa motstånd för AIK är Hagunda. Bele Barkarby tar sig an Djurgården hemma. Båda matcherna spelas lördag 30 januari 13.00.

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Storseger för Storvreta borta mot AIK