Uppsaladerbyt
Jacob Pettersson har valt att stå över derbyt mot Storvreta - klubben som han är utlånad ifrån.
Foto: Adam Troy
Superligan

Sirius succémålvakt avstår derbyt - orutinerad 19-åring ersätter

ANNONS

Pettersson: "Skulle kännas konstigt att försöka ta poäng från laget som jag är utlånad i från, och där min lojalitet ligger".

Sirius har tung säsong bakom sig i herrarnas Superliga - där rubrikerna till största del har handlat om förluster och bottenstrid. Säsongen har också överskuggats av flera tunga skador på viktiga nyckelspelare. Däribland lagkaptenen Carl Kostov-Bredberg som missat stora delar av säsongen med en efterhängsen hjärnskakning. Dessutom saknas viktige målvakten Oskar-Viking Tjärnberg, som skadade handen mot Fagerhult Habo i mitten av december - en skada som håller honom borta ytterligare ett par veckor. 

Nu står det klart att hans ersättare, Jacob Pettersson, som lånades in från Storvreta i december, även han missar söndagens derby. 

För Innebandymagazinet förklarar han själv varför: 

"Jag får spela i morgon men har valt bort den matchen på grund av att det bara skulle kännas konstigt att försöka ta poäng från laget som jag är utlånad i från, och där min lojalitet ligger. Jag kommer varken att vakta kassen eller att befinna mig på bänken. Jag har inte bestämt mig för om jag kommer att kolla på matchen på läktaren eller hemifrån" skriver Storvretamålvakten i ett sms. 

I stället blir det tre år yngre, Alexander Lindström, som får förtroendet mellan stolparna. Siriusmålvaktens första match från start i Svenska Superligan. 

– Det blir kul för "Alex" att få den matchen och han har allt att vinna. Han är ung och en jättetalang och har tränat på bra. Har en bra tränings- och tävlingsskalle. Kristian Krogius (målvaktstränaren) gör ett jättejobb med målvakterna, säger Siriustränaren Stefan Forsman till UNT



TV: Panelen om nya landslaget och hur Sverige ska ta VM-guld

Vill se klubblock i landslaget: "Bra att Falun och Storvreta sticker ut - sen kan man peta in Kim Nilsson där det går"

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Skälby vann klart borta mot Sirius Djurgården segrare hemma mot Sirius Chanslösa senast – men nu kunde Sundsvall FBC besegra Sirius Förlust mot Sirius trots comeback för Tyresö Trollbäcken

Den här artikeln handlar om: