Uppsaladerbyt
Robin Nilsberth var en av planens främsta aktörer när Storvreta vann säsongens andra Uppsaladerby
Foto: Per Wiklund
Superligan

Nilsberth saknar derbyhettan: "Alla deras retstickor har slutat"

ANNONS

"Jag tror aldrig att det har varit så stor spelmässig skillnad mellan lagen som det är nu".

Det trettionde Uppsaladerbyt slutade med favoritseger för Storvreta, som genomgående var numret större än Sirius. Mesta mästarna öppnade emellertid matchen på sämsta tänkbara sätt - där Sirius tilläts gå fram till en 2-0-ledning efter 1.49. 

– Vi var inte alls på tå i inledningen och gav bort två mål till dem. Samtidigt kanske det blev en väckarklocka för oss, säger Storvretas Robin Nilsberth, som med sina fem poäng var inblandad i hälften av lagets mål, i 10-6-segern. 

– Det är alltid skönt att kunna bidra framåt, och efter vår usla insats senast (förlust 8-2 borta mot Dalen) är det skönt att vara tillbaka på vinnarspåret igen. 

När gjorde du fem poäng senast? 

– I förra derbyt faktiskt, jag trivs bra mot dem, säger Nilsberth med ett skratt, och hyllar lagets andraperiod - där Storvreta kopplade grepp om matchen. 

– Det var skönt att se uppryckningen i andra perioden. Jag tror inte att någon var nöjd med spelet under de första 20 minuterna och när vi väl fick fart på grejerna hängde Sirius inte med. 

Hur är det att spela ett derby utan publik? 

– Det blir en helt annan upplevelse, tyvärr. Vi saknar publiken jättemycket och i ett derby blir det ännu tydligare. Men det är inte bara publiken, derbyna känns inte lika heta längre när Sirius krigar där nere i botten och alla deras retstickor har slutat. När jag kom hit var det en helt annan grej. Jag tror aldrig att det har varit så stor spelmässig skillnad mellan lagen som det är nu, säger Nilsberth som tror att Sirius kommer få svårt att hålla sig kvar: 

– Nu ser det ut som att deras konkurrenter där nere börjar ta poäng samtidigt som de har det tufft att ta poäng. De kommer att få kämpa hårt för att hålla sig kvar. 

Vill du att de ska hålla sig kvar?  

– Det är både och. Ur ett supporterperspektiv vill man det, men samtidigt är det en skön bortamatch och en normal säsong är det en viktig intäkt för klubben med derbymatcherna. 



TV: Poddpanelen: Så ska säsongen 2020/21 slutföras

SM-final i Globen utan publik? ”Kommer vara jävligt tomt”

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: