Brottman
Foto: Per Wiklund och Adam Troy
Superligan

Brottman: "Det gagnar inte hans karriär"

ANNONS

"Hade sett till så att det inte hade hänt".

Under söndagen spelas Uppsaladerbyt mellan Storvreta och Sirius. En match som Sirius inlånade målvakt, Jacob Pettersson inte kommer att spela. 

"Jag får spela i morgon men har valt bort den matchen på grund av att det bara skulle kännas konstigt att försöka ta poäng från laget som jag är utlånad i från, och där min lojalitet ligger. Jag kommer varken att vakta kassen eller att befinna mig på bänken. Jag har inte bestämt mig för om jag kommer att kolla på matchen på läktaren eller hemifrån". 

Förklarade Pettersson i ett sms till Innebandymagazinet. 

En förklaring som fick Faluntränaren Thomas Brottman att reagera: 

När Innebandymagazinet når Brottman, strax efter lunch, på söndagen utvecklar han sitt resonemang. 

 Jag tycker att det ser konstigt ut, åtminstone utifrån vad jag har läst. Sen beror det lite på hur kommunikationen har varit mellan honom och Storvreta. Men för mig håller det inte, och för honom (Pettersson) tror jag inte att det är bra. Det gagnar inte hans karriär och det lämnar en surhet inför matchen. 

Hur hade du agerat om ni hade haft en inlånad målvakt som inte vill spela? 

− Jag hade sett till så att det inte hade hänt, jag hade tagit målvakten i örat och berättat att det inte fungerar så. För mig känns det väldigt främmande, men jag vet som sagt inte hur snacket har gått och det är möjligt att Forsman (Stefan) redan hade planerat för det här, säger Brottman och fortsätter:  

− Nu blir situationen än mer utsatt med en 19-åring som gör sin första start i SSL, visst han kan göra en supermatch och vinna matchen åt dem, men det är ganska tufft att börja med den. 


TV: Profilerna sågar SSL-sändningarna: ”Jag tycker det är under all kritik”

Poddpanelen: ”Det är som att vi ska vara nöjda att vi får levande bilder, that’s it”

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: