Slutspelskampen
Foto: Per Wiklund
Superligan

Skyttekungen fixade extrapoängen: "Då var jag säker att vi skulle vinna"

ANNONS

Helsingborg tog viktiga poäng i slutspelskampen.

Slutspelskampen i herrarnas superliga ser ut att kunna bli ytterst dramatisk. Under lördagen möttes Jönköping och Helsingborg - två lag som i allra högsta grad är inblandade i kampen. 

Och länge såg slutspelskampen ut att tätna ytterligare efter att Jönköpings Joel Wadstens satt dit 6-4 med 2.45 kvar att spela. Då klev Helsingborgs skyttekung, Max Wahlgren fram och ordnade två poäng till skåningarna som i och med segern avancerade till sjunde plats i tabellen. 

– Det är fantastiskt skönt att vi lyckas vända, det ville sig inte riktigt för oss i dag - då är det extra skönt att vinna, säger Wahlgren till Innebandymagazinet efter matchen.

– I grunden är vi ett bättre innebandylag än Jönköping, tyvärr bjuder vi in dem genom slarviga misstag och då är Jönköping ett bra lag, säger 29-åringen som trots underläget aldrig var speciellt orolig. 

– När jag satte 6-5-reduceringen var jag säker på att vi skulle vinna. Vi vet hur bra vi är när vi har en spelare mer på planen och det visade sig nu också. 

Du och Linus Malmström har spelat ett par matcher med Fredi Petersson nu - vad säger du om ert samarbete?  

– Fredi gör det jättebra, han spelar smart och fördelar jättebra till oss, han är lite lik "Linkan" (Linus Nordgren) på så sätt, berömmer Wahlgren, som tillsammans med kedjekamraten Malmström blev poängbäst i Helsingborg. 

 – Jag och Linus (Malmström) har fungerat bra hela säsongen och det rullar på. Vi har en fantastisk kemi. 

För Helsingborg återstår nu nio matcher av grundserien - där möten med bottenlagen Thorengruppen och Fagerhult står närmast på schemat. 

– Det är två matcher som vi ska vinna om vi ska gå till slutspel, så är det bara. Nu vet jag att Fagerhult har många spelare som är sjuka, så vi får se hur det blir med den matchen. 

Vad talar för att ni går till slutspel? 

– Vi har en spets som är tillräckligt bra för slutspel och många spelare som ligger högt uppe i poängligan. Dessutom har vi Edling i kassen. Jag tror att det kommer bli tajt hela vägen in slutomgångarna. Men det är så vi vill ha det, säger Wahlgren till sist. 



TV: Profilerna sågar SSL-sändningarna: ”Jag tycker det är under all kritik”

Poddpanelen: ”Det är som att vi ska vara nöjda att vi får levande bilder, that’s it”

Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: