Pixbo-Thorengruppen 19.30
Foto: Tomas Brandt Wangel
Superligan

Positiv effekt efter tränarbytet för fd RIG-stjärnan

ANNONS

Thorengruppens tränarbyte har gjort Jonas Grahn gott och tidigare i veckan gjorde han sina två första mål i SSL.

Thorengruppen tog sin första seger för säsongen i onsdag men det blev bara en suddenseger efter en väldigt svängig match mot bottenkollegan Höllviken som till slut avgjordes i sudden när lånespelaren från Herr1an Jim Johansson avgjorde.

- Det var en lite speciell match ändå, jag tycker att vi var lite bekväma stundtals och inte riktigt gick in rejält i närkampsspelet och då straffas man hårt på den här nivån oavsett motstånd, säger Jonas Grahn till Innebandymagazinet om senaste matchen.

Den före detta RIG-kaptenen har fått kämpat för speltiden den första halvan men mot Höllviken lossnade det äntligen rejält och han gjorde sina två första mål i SSL-karriären.   

- Det var väldigt roligt och skönt att få göra mål och denna gång dessutom två, hör inte till vanligheterna men såklart roligt!

Innan jul så sparkade Thorengruppen sin huvudtränare och man plockade istället in IKSU:s gamla guldtränare Magnus Norrman. Ett tränarbyte som gjort att Grahn fått betydligt mer speltid.

- Det var lite annorlunda i början av säsongen, jag kände själv då också att jag inte riktigt fick ut mitt max och tyckte att jag hade mycket mer än vad jag visade då. Men det har blivit lite bättre nu och känner att jag har fått tillbaka självförtroendet och också fått förtroende från tränarna vilket har gjort att jag växt i mig själv och kunnat känna att man vågar ta för sig mer både på träning och på match.

När vi pratade med coach Norrman förra veckan så sa han att han hade haft fokus på att höja självförtroendet på alla spelare i truppen och plocka fram alla spelares spetskvalitéer och se till så att de gör det som de är bra på. Hur har han lyckats med det tycker du?

- Jag är imponerad faktiskt över hur vi som lag har fått upp tempot rejält på träningarna och alla stämplar in och ger 100% varje träning och det är något Mange varit väldigt tydlig med och fått med alla på. För min egen del så har han och resterande ledarstab absolut höjt mitt självförtroende och driv väldigt mycket. Det genom att vara tydlig med att man ska förtjäna speltid och att det är hård konkurrens om att få spela men alla har samma förutsättningar. Det spelar som ingen större roll om man spelat 10 säsonger eller 0 utan man förtjänar speltid och det är något jag verkligen tycker är bra för det ger alla samma känsla och driv till att få kämpa om speltid. Vilket är väldigt bra för laget då det driver alla framåt hela tiden.

Hur mycket betydde det för laget att ni tog er första seger senast?

Det betyder mycket för oss såklart, vi är i en liten småknivig situation just nu så varje poäng vi får med oss är viktig. Men jag tycker ändå inte att vi behöver vara så stressade utan spelar vi vårt spel och ger 100% i varje situation så kommer vi börja plocka poäng lite här och där, det är jag säker på.

Men idag är det en ny match som gäller och Pixbo Wallenstam väntar på bortaplan, ett lag som Thorengruppen förlorade med 5-10 mot i första omgången. 

- Det känns bra ändå! Tycker vi har bra stämning i laget så ska bli kul med en ny match redan idag. 

Vad måste ni göra annorlunda den här gången så att ni får med er lite poäng hem till Umeå?
 
- Vi måste göra en bra insatts i 60 minuter och vara stark i försvaret och sätta våra lägen så har vi bra chans att få med oss poäng hem.


TV: Profilerna sågar SSL-sändningarna: ”Jag tycker det är under all kritik”

Poddpanelen: ”Det är som att vi ska vara nöjda att vi får levande bilder, that’s it”

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: