#ibsilly
Hedstål blir Kalmarsund trogen i minst tre år till framöver.
Foto: FBC Kalmarsund
Superligan

Landslagsaktuella 20-åringen skriver långtidskontrakt

ANNONS

Följer inte i pappas fotspår: "Det var ett självklart val för mig"

När Falun presenterade Nicklas Hedstål som ny tränare i slutet av året spekulerades det huruvida sonen Albin, som satt på utgående kontrakt med Kalmarsund, skulle haka på. Idag kom beskedet att så inte blir fallet.

Den 20-åriga centern skriver istället på ett nytt treårskontrakt med SSL-tvåan.

- Det var ett självklart val för mig att förlänga med FBC Kalmarsund, intresset och passionen som finns i föreningen och hos våra supportar är oslagbar. Det känns väldigt kul att fortsätta resan tillsammans med det otroligt sköna gäng som vi har, på resan mot SM-guldet, säger han i ett pressmeddelande.

Hedstål, med Salem som moderklubb, anslöt till Kalmarsund inför förra säsongen efter tre år i RIG Umeå. I år har han gjort 11 poäng på 15 matcher och fanns med i den 41 man stora samling landslagsspelare som Niklas Nordén och Thomas Brottman tog ut.

- Albin är en naturlig ledare och en ung klok tvåvägscenter som under denna säsongen tagit stora kliv både fysiskt och spelmässigt. Att han verkligen är en elitspelare framkom också tydligt när Albin blev uttagen till svenska landslagets bruttotrupp tidigare i vintras. Vi är väldigt glada att Albin kommer vara en FBC Kalmarsund-spelare under minst 3 år framöver, säger Patrik Klockare Bäck.



TV: Poddpanelen: Så ska säsongen 2020/21 slutföras

SM-final i Globen utan publik? ”Kommer vara jävligt tomt”

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: