Årets största värvningsbomb
Foto: Per Wiklund och Swiss Unihockey
Superligan

Ikväll landar superstjärnan i Sverige

ANNONS

Corin Rüttiman är tillbaka på svensk mark igen och spelklar till helgens omgång.

För en vecka sedan presenterade Endre IF 2021 största värvningsbomb när det stod klart att gotländskorna värvat världens femte bästa innebandyspelare Corin Rüttiman från Piranha Chur. Ikväll landar hon i Sverige och inleder jakten på sitt andra SM-guld. För Innebandymagazinet berättar hon om varför hon valde att lämna Schweiz mitt i säsongen för att spela i SSL igen.  

- Jag har haft den möjligheten i mitt kontrakt och Piranha visste om att jag skulle vilja spela slutspel i SSL igen. Jag har tänkt på det ganska länge och kände att nu var det rätt tidpunkt, säger Rüttiman. 

Den schweiziska landslagsstjärnan vann ett efterlängtat SM-guld med IKSU säsongen 2016/17 och efter det flyttade hon tillbaka till Schweiz. Men dessförinnan spelade hon fyra säsonger med Endre och öste in 81 mål och 61 assist på 89 matcher för gotländskorna. Hon har dock saknat både Endre och SSL och känt att hon inte varit färdig med den resan än. 

- Varje match i SSL kan vara tight, så är det tyvärr inte i Schweiz. Skillnaden mellan topplagen och bottenlagen är mycket större i Schweiz än i Sverige.

 Du avslutade ju ditt senaste Sverigeäventyr med att vinna guld med IKSU och under hösten ryktades det om att du var på väg till Västerås Rönnby för att återförenas med Andreas Harnesk som du hade som tränare i Umeålaget. Hur kommer det sig att det blev en comeback i Endre istället?

- Endre kontaktade mig när säsongen avbröts i Schweiz och jag har sedan dess funderat mycket. Jag jobbar fortfarande och vill att det ska funka ifrån Sverige också. Jag har haft en jättebra dialog med Endre (Göran Nährström). Endre har gjort jättemycket för mig tidigare när jag spelade på ön och jag vill hjälpa och kämpa för laget och för föreningen.

Med dig i laget vad tror du att Endre har för chanser att ta sitt första historiska SM-guld?

- Endre har ett jättebra lag utan mig. De har jättebra spelare på alla positioner. Man spelar ju alltid för att vinna nånting, Vi får se hur långt vi tar oss i år nu


TV: Poddpanelen: Så ska säsongen 2020/21 slutföras

SM-final i Globen utan publik? ”Kommer vara jävligt tomt”

Matchrapporter: Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Revansch och tre poäng för Endre Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre

Den här artikeln handlar om: