Foto: D-foto
Allsvenskan norra

Spektakulär värvning mellan allsvenska seriekonkurrenterna

ANNONS

Tidigare i veckan presenterade Warbergs herrar en spektakulär värvning av Markus Berntsson. 18-åringen blev igår uttagen till U19-landslaget, vilket inte är anledningen till att det är en spektakulär värvning utan...

Tidigare i veckan presenterade Warbergs herrar en spektakulär värvning av Markus Berntsson. 18-åringen blev igår uttagen till U19-landslaget, vilket inte är anledningen till att det är en spektakulär värvning utan det uppseendeväckande är att man värvar in honom mitt under säsongen från seriekonkurrenterna FBC Lerum.

- Warberg känns som rätt klubb för mig då jag tror att de är den klubb där jag kommer kunna utvecklas maximalt och förhoppningsvis spela SSL inom en snar framtid. Känns som att Warberg tror på mig och vill satsa på min utveckling vilket känns inspirerande både på kort- och långsikt, säger Berntsson till Innebandymagazinet.

Berntsson värvades till Lerum för tre säsonger sedan och han var då med i det laget som tog SM-guld i P16-klassen på Innebandyfesten. Sedan dess har han spelat med Lerums herrlag och var med och sköt upp laget till Allsvenskan förra säsongen. Men trots att alla guldkompisar från P16-laget följt med upp till Allsvenskan däribland de tre andra Lerumspelarna som också blev uttagna till U19-landslaget igår så väljer Berntsson att byta till seriekonkurrenterna som just nu ligger fyra poäng före i tabellen.   

- Warberg är en väldigt proffsig klubb som har exakt alla möjligheter för att utvecklas som person och spelare. Det är en klubb med SSL-rutin och förhoppningsvis så är vi tillbaka i SSL inom snart framtid. Såklart att man inte kan undgå att Lerum är en stor talangfabrik, de är dem som har gjort mig till den spelaren jag är idag. Men har känt under säsongen som att jag står på samma fotsteg vecka in och vecka ut.

Hur kändes det att bli uttagen till landslaget igen nu när det bara är drygt tre månader kvar till VM?

- Fantastiskt roligt såklart. Det är ju ett kvitto på att man har gjort någonting bra. De ska bli skitkul att träffa alla igen, det var ju ett tag sedan nu. Som alltid hoppas man att de blir ett utvecklande läger för både truppen och mig personligen.

För en månad sedan spelade supertalangen match med Lerum mot just Warberg och den slutade 6-6. I torsdags så gjorde han sin första träning med Warberg och han är spelklar redan till helgens match mot Örebro och om några veckor väntar ett känslosamt returmöte mot gamla laget.

- Det kommer ju såklart bli speciellt. Det har ju blivit som ens andra familj när man tränar så ofta som vi gör. Men de kommer bli kul, Lerum är en klubb som alltid kommer ligga nära hjärtat utanför planen. Men innanför sargen är de match inget annat.

Berntsson har skrivit på ett 2,5-årskontrakt och enligt Warbergs sportchef Kimmo Eskelinen är det en framtidsvärvning i förstahand men en bonus att de lyckades att få loss honom redan nu från Lerum. Så man undrar ju hur de lyckades sno åt sig en av konkurrenternas största talanger?

- Vi ville ha hit Markus så jag kontaktade Lerum och hörde hur de såg på en övergång. Efter lite diskussioner dem emellan och sedan mellan oss och Lerum kom vi överens. Markus har flickvän i Varberg och för honom är detta en bättre lösning rent logistiskt. Sedan lider med honom som har ”Bult”(Mathias Larsson, innebandylegendar) som svärfar, men det blir säkert människa av honom ändå.


TV: Sveriges största innebandytalang

FBC Lerums Victor Johansson om utmärkelsen

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby FBC Lerum bröt Warbergs segersvit Warberg upp i serieledning efter seger i toppmötet med Hovslätt Fiaskosäsong för Kalmarsund – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: