Sätra-Hagunda 20.00
Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan norra

Sätras superstjärna om succén i Allsvenskan

ANNONS

"De flesta i vårt lag spelar bara för gemenskapen och för att de är roligt"

Den stora positiva överraskningen i norra Allsvenskan IK Sätra tar idag emot en av serien största negativa överraskningar seriefavoriterna Hagunda.

- Det ska bli en rolig match att spela mot förhandstippade ettan som jag trodde skulle gå rent i serien. Men istället har de verkligen gått knackigt även fast de har den spelartrupp som jag tycker är den överlägset bästa i den här serien, säger Sätras kapten Simon Cederström till Innebandymagazinet.

Kvällens match är en hängmatch och efter den så har alla lag spelat fjorton omgångar. För närvarande ligger Hagunda på sjätte plats på 20 poäng och Sätra skuggar på åttonde plats med 19 poäng.  

- Vår första halva är klart godkänd, trodde inte alls att vi skulle lyckas ta så här mycket poäng innan säsongen så vi har nog överraskat väldigt många och oss själva också för den delen.

- Sätra spelar sin första säsong någonsin i Allsvenskan och när Innebandymagazinet pratade med lagets tränare förra veckan så sa han att han skulle ljuga om han sa att Sätra var ett seriöst lag. Utan han berättade att det är ett kompislag som spelar för att det är roligt och att när de märkte att de låg i toppen av Herr1an förra säsongen tog de ett snack på julfesten och bestämde sig för att ge allsvenskan en chans om de skulle gå upp. Men det var inte tal om någon försäsong utan laget samlades i mitten av augusti för ett första inomhuspass. En bild som Cederström håller med om.  

- Haha ja, det håller jag verkligen med om. Serien förra året tog ju slut i mars och därefter drog vi inte igång nästa säsong förrän i mitten på augusti. Vi fick träna själva så många spelade fotboll i ett lag vi har och även väldigt mycket golf. Ser säkerligen inte likadant ut hos andra lag i vår serie som verkar kört 3-4 gånger i spåret vad jag hört istället för på en fotbollsplan eller golfbana. De flesta i vårt lag spelar bara för gemenskapen och för att de är roligt så skulle vi köra stenhårda pass på sommaren hade vi nog inte haft något lag kvar vid den här säsongsstarten.

Nykomlingarna har hur som helst gjort succé och med en match mindre spelad är det 4 poäng upp till SSL-kvalstrecket och tre poäng ner till nedflyttningsstrecket. Så frågan är vilket streck som laget fokuserar sig på att hamna ovanför?

- Vi vill bara hålla oss kvar för tror inte ett SSL-kval är något för oss så säkra kontraktet går vi för!

Cederström själv har hunnit bli 25 år gammal och han har hunnit med att spela tre säsonger med Falun och vinna ett SM-guld. Dessutom har han även spelat fyra landskamper med A-landslaget. För tillfället trivs han så bra i Sätra att han har inga planer på att göra en ny elitsatsning.

- Just nu så känner jag inte alls den glädjen eller motivationen för att spela i SSL igen och jag är alldeles för dålig för tillfället för att ta någon plats i ett lag där så tror de dagarna kan vara förbi men man ska aldrig säga aldrig.


TV: Sveriges största innebandytalang

FBC Lerums Victor Johansson om utmärkelsen

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Storvreta har fem raka segrar – vann mot Hagunda med 11-5 Mullsjös seger spiken i kistan för Hagunda – som åker ur serien Thorengruppen avgjorde med fem mål i sista perioden

Den här artikeln handlar om: