Idrottsgalan
Anna Wijk var dominant i VM 2019 där hon gjorde 24 poäng på bara 6 matcher.
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Legendaren hyllade Wijk under Idrottsgalan

ANNONS

Niklas Jihde: "Den siffran är helt enorm"

Det blev tyvärr inget pris som Årets kvinnliga idrottare för Anna Wijk under gårdagskvällens Idrottsgala. Priset gick istället till stjärnskottet och längdskidåkerskan Linn Svahn.

När Anna Wijks namn presenterades under nomineringsfrasen så beskrevs hon enligt följande:

”Lagkapten Anna Wijk ledde Sverige till sitt sjunde raka VM-guld i innebandy, i december 2019. Wijk vann VM:s totala poängliga och är nu Sverges främsta poänggörare genom tiderna. Anna Wijk var helt enkelt avgörande för Sveriges framgång”.

Hon fick också fina vitsord av legendaren Niklas Jihde under samma presentationsvideo:

”Man måste väga in de här 196 poängen. Det är alltså bäst bland kvinnor, det bäst bland män, i Sverige som är världens bästa innebandyland. Den siffran är helt enorm. Jag brukar säga att man ska vara vrålsnabb för att vara bäst i innebandy. Hon är inte det, men hon har ett spelsinne som är unikt. Hon har spetsegenskaper och ser saker som ingen annan ser, det är det hon lever på, och så kliver hon alltid fram när det gäller som mest”.

Wijks och landslagets bedrift i VM 2019 ledde också till en nominering till priset Årets lag, men där fick man se sig besegrade av Lag Hasselborg i curling.



TV: Sveriges största innebandytalang

FBC Lerums Victor Johansson om utmärkelsen

Den här artikeln handlar om: