Foto: Jimmy Palm
Superligan

Därför har Storvretaikonen inte spelat match på 2 månader

ANNONS

Vad är det som gjort att Henrik Stenberg inte spelat match sedan den 19 november egentligen?

Henrik Stenberg har spelat hela sin SSL-karriär i Storvreta och han är av de allra bästa poänggörarna någonsin i den högsta ligan. På 441 matcher har han gjort 381 mål och 346 assist och totalt 727 poäng. Men under årets säsong har Storvreta-ikonen bara spelat i sex av lagets 13 matcher och den senaste matchen han spelade var den 19 november mot Helsingborg.

– Först blev jag sjuk efter Helsingborg och då missade jag två matcher. Det har varit en blandning av skador, sjukdomen och inställda matcher (som gjort att han spelat så lite). Vissa matcher har jag tänkt att jag skulle spela men då har de blivit inställda, säger Stenberg till Upsala Nya Tidning.

Stenberg har dragits med flera efterhängsna skador de senaste åren och det är dem som fortfarande spökar och han har erkänt i flera intervjuer att hans kropp är sliten efter 14 säsonger i Uppsalalaget. Det var inte tänkt att 31-åringen skulle spela alla matcher den här säsongen men planen var att han skulle spelat mer än vad han har gjort i alla fall. Så frågan är om detta är hans avskedsturné som han är inne på eller om han kommer förnya sitt utgående kontrakt?

– Så kan det vara. Jag har fått barn också och det tar tid. Men vi får väl se, det här är sista året på kontraktet, jag skrev fyra år. Det har varit en speciell säsong också och det är svårt att ta ett beslut innan man hunnit analysera allt.

Storvreta möter Dalen på torsdag och Sirius på söndag och tanken är att Stenberg ska göra comeback på planen och försöka spela båda matcherna.


TV: Sveriges största innebandytalang

FBC Lerums Victor Johansson om utmärkelsen

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: