Foto: Albin Skur
Superligan

Firade sitt första SSL-mål med att göra ett till

ANNONS

Kalmarsundstalangen slog till två gånger om mot Höllviken i helgen.

18-åriga talangen Oliver Samuelsson har denna säsong fått chansen i Kalmarsunds A-lag där han efter en del bänknötande spelat till sig en ordinarie plats i tredjefemman på slutet. I helgen fick han belöning för sitt slit när han gjorde sina två första mål i den Svenska Superligan när Kalmarsund besegrade Höllviken med 11-4.

- Det var riktigt skönt att få sätta två bollar. Känns som dem har varit nära nu de senaste matcherna, så skönt att dem satt till slut, säger Samuelsson till Innebandymagazinet och fortsätter berätta om sin insats mot Helsingborg.

- Tycker den är bra, jobbade hårt både defensivt och offensivt. Lätt att målen hamnar i fokus, men tycker att jag gör en bra match överlag.

Hur har säsongen varit för din del du har ju lyckats kriga till dig en plats i tredjefemman?

- Tycker att det blir bättre och bättre för varje match. I början var det mycket bänk och lite inhopp. Men nu har jag spelat de senaste matcherna så man kommer in i det mer och mer. Så med tiden vågar man mer och gör det man är bra på ännu oftare.

Förra säsongen så gjorde Samuelsson elva mål och fem assist i Herr1an för Kalmarsund och inför den här säsongen flyttades han upp till A-laget men skulle få spela matcher med Herr1an om det inte blev någon speltid i SSL-laget. Så frågan är hur framtiden ser ut nu om Herr1an kommer igång snart. Har han spelat till sig en ordinarie tröja i A-laget eller om det kommer bli spel i ettan?

- Vi har inte pratat om det, men tillhör A-laget så antar att jag kommer köra på med SSL. Med Herr1an var det tanken att jag skulle få spela matcher med om det inte blev så mycket speltid i SSL.

Efter helgens succé behöver nog inte Samuelsson fundera på var han kommer spela fortsättningsvis utan han kan koncentrera sig på att göra mål nummer tre och fyra mot Mullsjö till helgen nu när han blivit varm i SSL-kläderna.


TV: Sveriges största innebandytalang

FBC Lerums Victor Johansson om utmärkelsen

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: