Malmö-Endre 4-5 ST
Foto: Jimmy Palm
Superligan

Finska stjärnkeepern om tuffa hösten: "Lärt mig mycket"

ANNONS

Malmö tog en poäng mot topplaget Endre: "Vi behöver fortfarande bli lite mer effektiva"

Inför säsongen rankades finska landslagsmålvakten Tiltu Siltanen som den näst bästa värvningen i SSL efter Anna Jakobsson. Idag var det Jakobssons Endre som gästade Siltanens Malmö i Baltiska Hallen och även om 34-åringen gjorde ett mål så var det Malmö som imponerade mest spelmässigt. Skånelaget vann skotten med 30-18, men efter ordinarie speltid var ställningen 4-4 och det krävdes straffläggning för att skilja lagen åt. Där tog Endre extrapoängen.

Tiltu Siltanen var inte så besviken över resultatet trots skottövertaget.

– Matchen slutade oavgjort och de fick extrapoängen efter straffar, så det känns inte så katastrofalt. Självklart hade det varit bättre för oss att vinna efter 60 minuter men det här är idrott och ibland vinner du, ibland lär dig dig något. Idag lärde vi oss att vi kan spela väldigt bra innebandy tillsammans när vi gör det tillsammans, men kanske behöver vi fortfarande bli lite mer effektiva i sista tredjedelen när vi ska göra mål, säger Siltanen till Innebandymagazinet. 

Endre har många bra skyttar, hur är det att möta dem för dig som målvakt?

– Ja, du har rätt i att de är bra på att göra mål, och för en målvakt är det ibland utmanade om man inte får så många skott mot sig och när det väl händer så är det väldigt bra skott. Men å andra sidan jobbade vi väldigt hårt i försvarsspelet och tog bort de flesta farliga chanserna för Endre, så jag njöt faktiskt mycket av matchen idag.

Foto: Jimmy Palm

Vad tycker du om din första SSL-säsong hittills personligen?

– Svårt att svara på, det har inte varit som jag förväntade mig men jag har lärt mig mycket. Men det spelar ingen roll längre, i mitt huvud startade jag en ny säsong 1 januari 2021. Så jag har lämnat allt det där bakom mig och jag lägger allt fokus på den här vårsäsongen. 

Ni ligger i bottenskiktet av tabellen, vad känner du om lagets säsong så här långt?

– Vi fick inte så många poäng under hösten men jag tror på något sätt att svårigheter är nyckeln till framgång när du är villig att lära dig av det. Med det sagt kommer vi vara starkare än någonsin nu och kan njuta av spelet vi spelar tillsammans. 

Foto: Jimmy Palm


TV: Sveriges största innebandytalang

FBC Lerums Victor Johansson om utmärkelsen

Matchrapporter: Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Revansch och tre poäng för Endre Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre

Den här artikeln handlar om: