Växjö-Pixbo 11-6
Samuel Folkesson Algman gjorde 2+2.
Foto: Per Wiklund
Superligan

20-åringens poängexplosion bakom Växjös supervändning

ANNONS

Vände 1-5 till storseger med 11-6: "Vi skärpte till oss"

Det såg ut att bli en tung eftermiddag för Växjö när gästande Pixbo Wallenstam hade dragit ifrån till 1-5 i mitten av andra perioden. Då vaknade hemmalaget och gjorde fem raka mål, varpå man var klart starkare när det skulle avgöras i tredje perioden och vann till slut med hela 11-6. 20-årige Samuel Folkesson Algman var stor segerorganisatör med två mål och två assists. 

– Jag tycker faktiskt att vi är det bättre laget spelmässigt även när Pixbo går upp till 1-5. Vi sa att vi bara skulle bli lite mer noggranna i avslutningsfasen så skulle vi vända, och det gjorde vi, säger Samuel Folkesson Algman till Innebandymagazinet och fortsätter: 

– Vi gick samman och sa att får vi in ett mål så kommer vi få energi, och det fick vi verkligen. Vi skärpte till oss lite sista tredjedelen. 

Fyra poäng från din klubba, hur kändes det?

– Det är extremt kul att kunna bidra med poäng istället för att bara bidra med energi. Det boostar mitt självförtroende. Det är bara skönt att bidra med poäng och det är det jag är här för att göra. Det har gått lite trögt i början av säsongen men nu känner jag att självförtroendet blir bättre för varje match som går. 

Det här är din tredje säsong i Växjö, hur tycker du att du har utvecklats?

– Jag utvecklas enormt i Växjö. Bara första året kände jag att jag utvecklades väldigt mycket av att se och lära, sitta på bänken och vara med i varje match. För att lära mig och kunna etablera mig som SSL-spelare. Jag är bara 20 år och har en lång väg kvar fortfarande, det är inte nu jag ska vara som bäst, men det känns ändå som att jag har varit här ett tag och det känns skönt, jag älskar att vara här. 


TV: Sveriges största innebandytalang

FBC Lerums Victor Johansson om utmärkelsen

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Växjö tog sista chansen mot Storvretas Pixbo tog ny seger mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: