Fagerhult Habo-Jönköping: 19.30
Foton: Per Wiklund
SSL

Zälle ställs mot gamla lagkamraterna: "Extra känsloladdat"

ANNONS

Lämnar över favoritskapet på JIK: "På pappret har vi fortfarande seriens sämsta lag".

För en vecka sedan, i hemmamatchen mot Sirius, kom Fagerhult Habos första trepoängare någonsin i SSL - nu jagar klubben den andra när Jönköping står för motståndet i ett hett derby. 

– Redan inför säsongen sa jag att hemmamatchen mot Jönköping skulle bli säsongens viktigaste match, och det står jag fast vid, säger forwarden Tobias Zälle, som säsongen 2017-2018 spelade med JIK i Superligan. 

– Utan att avslöja för mycket kan jag säga att jag och Jönköping inte hade den bästa skilsmässan  Det är klart att det gör matchen än mer känsloladdad än vad den redan är. 

– Personligen trivdes jag väldigt bra med spelarna och tränarna som var där under min tid. Nu har i princip alla lämnat - och det är väl lite av deras problem. Det finns stor förbättringspotential i Jönköping i hur man behandlar sina spelare och jag vet att det är många som tycker likadant, säger Zälle, som menar att miljön i moderklubben Fagerhult Habo är en helt annan. 

– Här är det mer familjärt och klubben tar hand om sina spelare på ett bättre sätt tycker jag. Det är svårt att beskriva känslan, men jag tror att mycket handlar om att vi har så många som är här i från - det blir en annan stämning. 

Senaste lagen möttes var redan i premiäromgången. Den gången vann Jönköping med 10-5, i en match där lagen länge följdes åt. Nu tror Zälle, som den här säsongen har noterats för 22 poäng, att laget har en bättre chans att vinna. 

– Nu har vi ett mycket bättre läge att sänka dem. Då (i premiären) var det många som gjorde sin första match i SSL och som var lite tagna av stundens allvar. Nu har vi avklarat en halv säsong i den här ligan och har visat att vi har här att göra, säger Zälle, som trots "hemmaplan" och seger senast mot Sirius lämnar över favoritskapet på gästerna. 

– Det är inget snack om att vi är underdogs i kväll. På pappret har vi fortfarande seriens sämsta lag och vi vet att vi behöver slå motståndarna på annat än ren talang. Samtidigt vet vi om att vi har en fungerande offensiv som har levererat i alla matcher - den litar vi på. 

På tal om offensiv kvalité - vad säger du om din lagkamrat, Tim Andersson Carlssons första halvår som SSL-spelare? 

– Det är bara att lyfta på hatten. Efter de första omgångarna tänkte jag att: snart måste han väl lugna sig, men han har bara fortsatt. I match efter match. Jag tycker att Gustav Jansson (Jönköpings målvakt) förklarade hans storhet väldigt bra, att han ständigt är påkopplad. Han är sjukt hungrig i varenda byte och gör väldigt mycket av de lägen som han får. Det är grymt imponerande det som han har presterat. 


TV: Sveriges största innebandytalang

FBC Lerums Victor Johansson om utmärkelsen

Matchrapporter: JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien JIK vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Storvreta

Den här artikeln handlar om: