Superligan Herr
David Gillek hoppas på en fortsättning Linköping.
Foto: Adam Troy
Superligan

Gillek hoppas på en fortsättning: "Alla bitar måste falla på plats"

ANNONS

"Jag vill vara i en klubb som satsar för att vinna något".

28 november kom nyheten: Johan Astbrant lämnar Linköping efter sju år som tränare i klubben. 

Elva dagar senare, i vinstmatchen hemma mot Växjö, ledde David Gillek laget för första gången som huvudtränare. Och trots att den gamle superforwardens första tid mestadels har kommit att handla om inställda matcher har 38-åringen fått en lovande start på uppdraget, med åtta poäng av tolv möjliga. Nu hoppas Gillek, vars kontrakt går ut efter säsongen, på att förlänga sitt avtal med klubben. 

– Jag vill gärna vara kvar och vi för en diskussion, men alla bitar måste falla på plats för att det ska fungera. Intentionen är absolut att fortsätta den här resan, jag vill vara i en klubb som satsar för att vinna något och den känslan har jag fått här, säger han i en intervju med Corren

På lördag väntar sjätteplacerade Mullsjö på hemmaplan - en match som blir startskottet för ett par intensiva veckor där Linköping i tur och ordning ställs mot Jönköping, Höllviken, Sirius och Thorengruppen. 

– Det känns ändå inte riktigt som det kommit igång än och jag tycker inte att jag fått nåt riktigt svar på om det vi försökt förtydliga i spelet verkligen har satt sig. Men vi får kanske det under de här intensiva veckorna som väntar, säger han till tidningen. 


TV: Sveriges största innebandytalang

FBC Lerums Victor Johansson om utmärkelsen

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen

Den här artikeln handlar om: